– Alle barn burde få komme på ferie, men ikke alle kan

KLATREVEGG: Aktivitetsleder på Merket, Lars Halden, instruerer Maya,    Alexander, Sandra og Rise-Michel fra Gran hvordan de skal klatre. Frivillig Mari Eika Kjernli sikrer de klatrende.Foto: Geir Norling

KLATREVEGG: Aktivitetsleder på Merket, Lars Halden, instruerer Maya, Alexander, Sandra og Rise-Michel fra Gran hvordan de skal klatre. Frivillig Mari Eika Kjernli sikrer de klatrende.Foto: Geir Norling

Artikkelen er over 2 år gammel

Tisleidalen: Røde Kors har et gratis ferietilbud til familier som av ulike årsaker ikke kan komme på ferie.

DEL

– Alle barn burde får komme på ferie, men ikke alle kan. Det er derfor synd at noen ikke kan fortelle på skolen første dagen etter ferien hvor de har vært. Det er for slike barn og deres familier vi lager en aktivitetsferie her på Merket, sier Mari Langerud, i Oppland Røde Kors.

62 deltakere

I år er det 62 deltakere og åtte frivillige fra Røde Kors som har en uke sammen på Merket.

– Det kommer deltakere fra 11 kommuner i Oppland. Det er mange kommuner som vet om tilbudet vårt, men det burde vært flere som visste om det og hjalp barnefamilie med en feriesøknad, for vi vet at behovet er stort. Vi har et gratis tilbud til dem som kommer hit. Det er et tilbud flere kommuner burde benytte seg av, sier Marte Eika som har vært ferieleder på Merket i seks år.

– Vi har ferietilbud en uke om sommeren og en uke om vinteren. I høst skal vi også ha et ferietilbud her for første gang, sier Marte Eika.

Aktivitetsferie

Røde Kors senteret i Tisleidalen har en egen aktivitetsleder, Lars Halden. Den kreative lederen setter sammen med de frivillige opp hva slags aktiviteter de skal tilby sine ferierende gjester.

– Vi har mange aktiviteter på Merket. Her er det turstier, klatrevegg, hinderløyper. Dessuten er det fint å bade selv om vannet kanskje er litt kaldt. Vi drar også på kanoturer, sier Lars Halden.

– Det er veldig fint å være her. Det skjer så mye moro. sier Alexander, Maya, Sandra og Rise-Michelle fra Gran som OA møtte i klatreveggen.

LEKNE: Selv om det er mye arbeid å være ledere på "Ferie for alle" blir det også tid til å leke litt. Her er det Marte Eika og Mari Langerud som prøver kjempespretterten i skogen.

LEKNE: Selv om det er mye arbeid å være ledere på "Ferie for alle" blir det også tid til å leke litt. Her er det Marte Eika og Mari Langerud som prøver kjempespretterten i skogen. Foto:

Frivillige

I alt åtte frivillige fra Røde Kors hjelper til med aktivitetene på Merket. Selv om målgruppa er barn mellom 6 og 13 år, er det både yngre og eldre deltakere på leiren.

– De som kommer har med hele familien. Hele familien trenger ferie sammen, og vi har et tilbud til alle. Derfor heter også prosjektet vårt «Ferie for alle», sier Mari Langerud, som storkoser seg på Merket sammen med 62 deltakere fra hele Oppland.

Artikkeltags