Det er 23 år siden sist - nå er det deres tur igjen

Presidenten i Norge Røde Kors, Sven Mollekleiv sammen med daglig leder i Oppland Røde kors, Hanne-Gunn Røraas fra Gjøvik. FOTO: Fylkesmannen i Oppland

Presidenten i Norge Røde Kors, Sven Mollekleiv sammen med daglig leder i Oppland Røde kors, Hanne-Gunn Røraas fra Gjøvik. FOTO: Fylkesmannen i Oppland

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Planleggingen av årets TV-aksjon er i gang. Den går av stabelen 23. oktober arrangeres årets TV-aksjon. Årets mottaker av pengene er Norges Røde Kors, og presidenten i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, stilte selv opp for å oppildne fylkeskomiteen i Oppland her om dagen.

Humanitær krise

Det er 23 år siden sist Røde Kors var tildelt TV-aksjonen. Inntektene denne gang skal gå til å hjelpe sivilbefolkningen, de uskyldige ofrene, i krig og konflikt, opplyser Fylkesmannen i Oppland som har etablert en fylkeskomite under ledelse av fylkesmannen for å arbeide i med aksjonen.


På vegen fram til selve aksjonsdagen kom Mollekleiv med noen lovnader til fylkeskomiteen:
-Jeg garanterer at pengene vi greier å samle inn skal gå til formålet. Vi står overfor den største humanitære krisen i verden så langt. Bare i Syria er 13 millioner mennesker avhengige av hjelp. Mange av dem som er rammet av krig og konflikt, er også rammet av natur katastrofer, sa Mollekleiv ifølge Fylkesmannens hjemmeside.

TV-aksjonen i 2016 skal sette søkelys på de sivile ofrene i land som Afghanistan, Somalia, Sør-Sudan, Myanmar og Mellom-Amerika i tillegg til Syria.

Hedmarkingene gir mer


Aksjonsleder i Oppland, fylkesmann Sigurd Tremoen, har ambisjoner om at Oppland skal yte enda mer i år.
-Jeg håper vi klarer i enda større grad å få næringslivet på banen. Og jeg håper at kommunene vil bidra med mer. For meg er det et tankekors at det samlede bidraget fra kommunene i Oppland er halvparten av bidraget fra kommunene i Hedmark. Dessuten vet jeg at Røde Kors har en stor og velfungerende organisasjon. Det borger for at hver eneste krone som kommer inn, vil gå til hjelp, uttaler Tremoen.

Artikkeltags