Gå til sidens hovedinnhold

Røde Kors med ferie for alle også i år

Artikkelen er over 1 år gammel

Koronaviruset stopper ikke Røde Kors fra å arrangere gratis ferietilbud for barnefamilier i vanskelig økonomisk situasjon.

– Årets sommer blir annerledes for de fleste av oss, og dagens situasjon berører mange barnefamilier som ikke har mulighet til å dra på ferie som de fleste andre. Vanligvis har Røde Kors i Hedmark og Oppland et gratis ferietilbud til disse familiene gjennom konseptet «Ferie for alle». Selv om vi ikke kan arrangere like mange ordinære Ferie for alle-opphold, har vi gleden av å opplyse om at det blir et Ferie for alle-tilbud i år også, heter det i en felles uttalelse fra distriktsrådslederne for omsorg i Røde Kors i Hedmark og Oppland.

Distriktsleder i Oppland, Marte Eika, opplyser ferietilbudet blir alternativt, og at de ikke kan samle så mange som de vanligvis gjør på et sted,.

– Vi kan tilby flere aktiviteter i år, sier Eika.

I tillegg til tilpassede varianter av de vanlige Ferie for alle-oppholdene mange kjenner fra før, vil Røde Kors tilby aktivitetsdager der familier kan være med på spennende dagsutflukter sammen med andre i mindre grupper. Det skal også deles ut aktivitetspakker til familiene. En ferdig pakket sekk med utstyr og tilrettelegging for spennende aktiviteter og opplevelser i nærmiljøet.

Innholdet kan være alt fra tegnesaker, hengekøye, grillspyd, gavekort på fritidsaktiviteter eller annet aktivitetsutstyr som barna og hele familien kan få glede av sammen. Denne pakken får barna gratis fra Røde Kors.

Kommentarer til denne saken