Gå til sidens hovedinnhold

Rive Bjørnsgård eller vedlikeholde kommunale bygg?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Administrasjonen i Østre Toten kommune ser ut til å ha en trang til å rive gamle bygninger for så å selge tomten rimelig til utbyggere. Riving av sykehjemmet har blitt lagt inn i investeringsplanen flere ganger til en kostnad på 5,4 millioner. Nå er det foreslått å rive Bjørnsgård skole til en pris på 2,4 millioner.

Hvorfor skal vi bruke av skattebetalernes penger på å rive disse bygningene om vi klarer å selge eiendommene med bygningene på og kanskje tjene penger?

Kommunen har fått 6,7 millioner fra staten for å stimulere lokale arbeidsplasser i koronakrisen. Administrasjonen foreslo å bruke 2,4 millioner av disse på å rive Bjørnsgård. Jeg vil heller bruke pengene på andre tiltak som faktisk må gjøres de neste årene uansett. Som oppgradering av brannalarmanlegg på Oliviabakken barnehage, oppgradere låssystem på Lund grendehus, utbedring av tak på Kapp skole, asbestsanering og taktekking på rådhuset, utbedring av brygger på Kapp og åpne opp rådhuset slik at innbyggerne enklere kan komme til politiske møter å se hva som skjer!

Alt dette med mer kan man gjøre istedenfor å rive Bjørnsgård. Men Ap stemte mot og mener vi må rive Bjørnsgård og at det er forskjell på koronapenger og skattebetalernes penger (sitat fra møtet).

Tiltakene foreslått måtte vi uansett brukt penger på de nærmeste årene. Nå kan de pengene gå til vedlikehold på andre bygninger og veier som også trenger det. Kanskje må vi bruke penger på Bjørnsgård senere, men det er også en god sjanse for at vi slipper.

Koronapenger er det samme som skattebetalernes penger og er innbyggernes penger. Dette mener jeg er en fornuftig bruk av midlene, og vedlikeholdsetterslepet i kommunen skriker etter enda mer. Hva mener du? Skulle vi brukt pengene på ting vi kanskje slipper eller er det riktig å vedlikeholde bygninger og kanskje spare innbyggerne for store utgifter?

Dette er et leserinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter og gir uttrykk for skribentens meninger.

Kommentarer til denne saken