Gruatunnelen åpnes igjen to uker før planlagt

Gruatunnelen på Riksveg 4 har vært stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Arkivfot/Avisen Hadeland

Gruatunnelen på Riksveg 4 har vært stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Arkivfot/Avisen Hadeland

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gruatunnelen på Riksveg 4 over Hadeland har vært stengt grunnet vedlikeholsdarbeider siden slutten av september. Planen var at arbeidene skulle være ferdige mot slutten av november, men prosjektet er nå fullført to uker før tida.

– Det er gjennomført, i tillegg til vedlikeholdsarbeid, flere utbedringer i tunnelen. Nå vil det bli lysere i tunnelen, det elektriske er oppgradert og det er nå tilrettelagt for DAB-radio i tunnelen, sier Morten Heby i Statens vegvesen.

Hovedentreprenør Mesta Elektro får skryt av Vegvesenet.

– Mesta Elektro har rett og slett planlagt godt og når alt går etter planen så er det mulig å bli ferdig tidligere, sier Heby.

Trafikkbelastningen i Grua sentrum vært større enn normalt siden trafikken er dirigert denne vegen, men ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen har de ikke fått mange klager.

- Trafikksikkerhetstiltak som fartsdumper og nedsatt hastighet har nok bidratt med sitt til at omkjøringen har gått bra. Men vi må få takke Grua skole får godt samarbeid. Vi inngikk et samarbeid med skolen om skolepatrulje i Grua sentrum, og dette ser ut til å ha fungert svært bra, sier Heby.

Artikkeltags