Rigmor går for gjenvalg – Tore sier takk for seg

VALG: Tore Hagebakken er ikke klar for å påta seg fire nye år på Stortinget. Rigmor Aasrud ønsker å fortsette. Arkivbilde: Terje Nilsen

VALG: Tore Hagebakken er ikke klar for å påta seg fire nye år på Stortinget. Rigmor Aasrud ønsker å fortsette. Arkivbilde: Terje Nilsen Foto:

Rigmor Aasrud har i pinsen gitt nominasjonskomiteen et ja til gjenvalg.

DEL

– At Rigmor stiller seg til disposisjon for en ny periode på Stortinget er utrolig bra nyheter, for Gran og Hadeland, og ikke minst for Oppland, uttaler Gry Haugsbakken i Gran Arbeiderparti til OA.

Haugsbakken mener ingen av Opplands–politikerne på Stortinget har så stor gjennomslagskraft for Oppland som Aasrud.

– I snart åtte år har Innlandet og Oppland blitt ignorert og nedprioritert. Hele opplandssamfunnet står ovenfor en stor utfordring for å endre på dette. Rigmor sin erfaring, kontaktnett og gjennomslagsevne vil være et uvurderlig bidrag i denne jobben. At hun også etter valget vil få en meget sentral plassering i Arbeiderpartiet er hevet over enhver tvil., mener Haugsbakken.

Aasrud har erfaring som ordfører i Gran, statssekretær og statsråd i tillegg til å være stortingspolitiker. Hun har vært fraksjonsleder for Ap.

Til GD sier Aasrud at hun mener hun har erfaring som vil komme til nytt i neste stortingsperiode.

Tore Hagebakken har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han ikke tar gjenvalg.

Ved valget i 2021 skal det velges inn seks stortingsrepresentanter fra Oppland, det vil si at det ikke er valglister for det nye fylket Innlandet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken