Gå til sidens hovedinnhold

Revansjelystent Raufoss mot Sandnes Ulf: «Nico» inn som Alms makker i midtforsvaret

Trener Christian Johnsen gjør to endringer på laget som startet mot Grorud; Nicolai Fremstad og Sander Werni kommer inn for Edvard Race og Tobias Hestad.

2-4-smellen for Grorud var hardt å svelge for det nykomponerte Raufoss-laget. Etter to ukers seriepause kommer sjansen til revansje borte mot Sandnes Ulf.

Mye oppløftende spill framover på banen, men samtidig flere svært lettkjøpte og unødvendige baklengsmål.

Slik kan årets fire første seriekamp kort oppsummeres for det ferske Raufoss-laget til trener Christian Johnsen.

Problemet – eller mangelvaren – har vært råskapen i begge boksene, likeså utnyttelsen av sjansene som skapes. Det er Johnsen enig i.

– Det ligger litt i måten vi jobber for å bygge et nytt lag; å utvikle ferdigheter og råskap i den siste tredelen og boksspillet generelt. Det handler også om å få en voksendimensjon, tøffhet og smartness i spillet, sier Johnsen.

Les også

Seiersmaskinen fra Kolbu sørger for at eierne kæsjer inn

To endringer

To treningskamper i seriepausen, mot Ull/Kisa (4–4) og Kongsvinger (2-1), har Johnsen brukt til å gi alle spillerne i troppen kamptid.

– Det var mest for å gi flest mulig matchtrening. Ellers ga ikke kampene så mange svar.

– Betyr det at det ikke blir store endringer på laget i forhold til det som startet mot Grorud?

– Vi får se, laget tar vi ikke ut før lørdag, sa Johnsen fredag. Det ble to endringer; Nicolai Fremstad inn for Edvard Race på stopperplass og Sander Werni for Tobias Hestad på høyrekanten.

– Dere var uheldige som ikke fikk med dere poeng i 1-2-tapet i fjor?

– Ja, men nå er det ny kamp, og som jeg ofte gjentar; dette er OBOS-ligaen, og da er det alltid 50/50 hvor resultatet går. Det gjelder å ha den energien som skal til, samt passe med kløkt, da er det alltid gode muligheter.

Hør Sandnes Ulf – Raufoss direkte på oa.no/direktesport lørdag med kampstart klokka 18.00. Kommentator er Terje Solbakken, og sendingen er i samarbeid med Radio Toten

Nesten skadefri

Johnsen har nesten en skadefri tropp å velge mellom i bortekampen mot Sandnes Ulf. Riktignok er Emile Dadjo og Gard Simenstad fortsatt under opptrening. I tillegg trenger Mikkel Frankoch litt lengre tid til å være hundre prosent frisk fra sin lårskade.

– Håvar (Befring) og Tobias (Sagstuen Andersen) spiller juniorkamp lørdag, så da har vi med 18 spillere bortover, sier Christian Johnsen.

Raufoss' startoppstilling mot Sandnes Ulf: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Marius Alm, Nicolai Fremstad, Sivert Westerlund – Teodor Berg Haltvik, Even Bydal, Markus Karlsbakk – Sander Werni, Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland

Innbyttere: Rino Lund Johnsen, Edvard Race, Amund Møllerhagen, Jacob Nyland Ørsahl, Mathias Nygaard, Enoch Banza, Andreas Helmersen

Kommentarer til denne saken