Gratulerer så mye Østre Toten Kommune. Nå har dere endelig fått flyttet beboerne fra Fjellvoll og over til Labo. Det vil da si, at det er over for Fjellvoll. Grunnen dere kommer med er at det tydeligvis var kun ufaglærte på Fjellvoll i en periode. Selv om de som er ufaglærte er utrolig dyktige, så må jeg strekke meg såpass lang og si at jeg er enig med det. For at et sykehjem skal gå rundt så trenger man leder, sykepleiere, helsefagarbeider, men også vikarer og lærlinger. Og selvfølgelig vaskehjelp, vaktmester og kjøkkenansatte.

Men når sant skal sies, så valgte jo dere å flytte mange av fagfolkene over til Labo. Dette skjedde mens jeg var på Fjellvoll. Noen flyttet frivillig med, andre ufrivillige, men dette var vel i bakhodet deres, regner jeg med. For da kunne det bli slutt på Fjellvoll så fort som overhodet mulig. Kjøniksen sier at ropet om korttidsplasser kommer i bølger, og det kan jeg heller ikke nekte på at det gjør. Med tanken på hvor stor bølge vi er i akkurat nå, så hvorfor ikke sikre at alle får en sikker helsehjelp og ikke minst, verdighet på slutten av livet?

Hjemmetjenesten har fulle lister, og jobber omtrent i hjel seg for å rekke alt som skal gjøres. Og dette på grunnlag av at dere har kuttet ut nå tre sykehjem, som man kunne komme seg inn på for cirka seks år siden.

Som jeg forstod i innlegget «Midt i møtet kommer Rogers tårer for Fjellvoll.» Så kjøper dere ennå korttidsplasser utenfor kommunen. Og da sitter jeg og lurer på om: «Hadde det ikke vært billigere om det var to sykehjem i kommunen?» Dere sier at det ikke er noen på venteliste for langtidsplasser. Og dette er egentlig en lang prosess med å få dette til, men jeg tar den korte versjonen. Man må først få korttidsplass, og så søke langtidsplass hvis man ser behovet for det. Men dere avviser jo korttidsplasser på bakgrunn av at det ikke finnes noe plass til flere.

Dere prater også om sykefravær, og dette kan være mange grunner for akkurat det. Men har det slått dere at det kan være innvirkning på at man ikke har visst hvor lenge man hadde jobben sin, og at jobben i seg selv er mer krevende enn noen gang? Jeg ser ærlig talt ingen verdighet i eldreomsorgen, utenom de som faktisk har fått gullbiletten inn på langtidsplass og som ikke har blitt tvangsflyttet. Dere burde virkelig gå av den høye hesten dere sitter på, og komme dere ned på gulvet. For å se hvordan det virkelig er i praksis hva dere har gjort nå. Dere har rett og slett glemt at dere ble valgt av folket, og at dere er folkets tjenere. Mange har ropt ut til dere, men ørene deres fungerer rett og slett ikke.

Jeg er så lei av at det alltid skal kuttes ned på de som er nederst på rangstigen. Jeg er helt sikker på at det fint hadde gått an å kutte ut noen stillinger inne i selve kommunen. Jeg vet ikke hvordan dere så høyt oppe kutter opp et kakestykke, men jeg kutter den fra toppen og ned. Og det er egentlig sånn det skulle vært i praksis også. Begynne på toppen, og sakte, men sikkert komme ned til bunn. Mitt eneste ønske er at den eldre generasjonen, de som faktisk bygde dette landet, og gjorde dette her så fint som overhodet mulig for oss, skal få en verdig eldreomsorg, og slippe å bekymre seg over at de kanskje må dø i stolen sin i stua, uten noen til stede.

Til alle dere som jobber i hjemmetjenesten og på Labo, uansett hva du jobber med innenfor dette; dere er de virkelige heltene her som ennå orker å stå på. Jeg bøyer meg i støvet for den utrolige jobben dere gjør!