Retten mener Vinstra-drapet framstår forberedt og planlagt

Artikkelen er over 1 år gammel

Drapet på den 16 gamle jenta på Vinstra framsto som planlagt og flere var vitner til selve drapet.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen): Det kommer fram av flere fengslingskjennelser fra Sør-Gudbrandsdal tingrett som ble gjort tilgjengelig for pressen tirsdag.

Det er VG som har vært i en rettslig prosess om offentliggjøring av kjennelsene fra fengslingsmøtene. Tirsdag ble de gjort tilgjengelig for pressen etter at lagmannsretten opphevet forbudet mot gjengivelse for en kjennelse.

VG omtalte saken tirsdag.

I kjennelsene kommer det fram at de sakkyndige mener det er fare for at gutten som er siktet for drapet vil begå nye alvorlige straffbare handlinger. Samtidig beskriver retten handlinger som fremstår planlagte.

Gutten har vært varetektsfengslet siden drapet i fjor høst.

Det ble nylig kjent at rettspsykiatere har konkludert med at gutten var utilregnelig da han først knvidrepte jenta han hadde gått i klasse med og før han knivstakk en mann som skal ha forsøkt å gripe inn.

De rettspsykiatriske sakkyndige var imidlertid i sterk tvil under sitt arbeid.

Gutten har erkjent straffskyld, men er funnet utilregnelig.

Sør-Gudbrandsdal tingrett mener det er ingen tvil om at siktede har begått drapet og den grove kroppsskaden, og viser til at guttens tilståelse har støtte i en rekke vitneforklaringer og tekniske bevis i saken, deriblant DNA-analyser. Det skal også ha vært flere vitner til drapet.

Familiens bistandsadvokat Nina Hjortdal ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Artikkeltags