Ølmerke slipper kun til lokalt hos Rema

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hansa Borg bryggerier mister omtrent 95 prosent av salget de tidligere har hatt hos Rema 1000, men har foreløpig ikke planer om nedbemanning.

Administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier innkalte torsdag til pressekonferanse for å fortelle om resultatet av forhandlingene med Rema 1000.

– Vi har blitt en lokal leverandør. I fjor var vi til stede på hele Vestlandet. For 2017 har vi kommet til en forståelse med Rema at vi kun skal være i Bergen og Hordaland med et begrenset antall produkter, sier Midtgaard.

I 2015 solgte Hansa Borg 14,5 millioner liter av sine produkter gjennom Rema 1000. Nå regner bryggeriet med at tallet for 2017 blir ned mot 1 million liter.

I tillegg til at bergenserne skal få kjøpe Hansa-øl, blir enkelte produkter fra Borg bryggerier tilgjengelig i Østfold og enkelte fra CB (Christianssands Bryggeri) i Vest-Agder.

Bryggeriene har justert bemanningen noe den siste tiden, men har ifølge Midtgaard ingen konkrete planer om å nedbemanne eller permittere nå som følge av den store nedgangen.

Det skapte stor medieoppmerksomhet da Rema 1000s såkalte «bestevennavtaler» ble kjent tidligere. Enkelte leverandører blir foretrukket, mens andre blir valgt bort.

Hansa Borg består av Hansa Bryggeri i Bergen, Borg Bryggeri i Sarpsborg, Christianssands Bryggeri (CB) i Kristiansand, og produksjons- og tappeanlegg for Olden mineralvann i Oldedalen i Nordfjord. Selskapet har og aksjemajoriteten i bryggeriet Nøgne Ø i Grimstad. Hansa Borg. Selskapet har litt over 400 ansatte.

Har du lest denne?

Lokale kjøpmenn: – Mange misforstår Remas nye retning (OA+)

Artikkeltags