Gå til sidens hovedinnhold

Rema 1000 Lena og Østre Toten kommune nominert til pris - Betonmast gikk av med seieren

Artikkelen er over 1 år gammel

28. oktober ble Anskaffelsesprisen 2019 delt ut.

(Toten Idag)

Begivenheten skjedde på den såkalte Anskaffelseskonferansen. Hva er det, lurer du kanskje på?

Direktoratet for forvaltning og IKT beskriver Anskaffelseskonferansen som en møteplass for ledere og ansatte som jobber med offentlige anskaffelser, både i det offentlige og i det private.

Tre nominerte

Av totalt 13 innsendte forslag nominerte juryen tre prosjekter til anskaffelsesprisen, ifølge Direktoratet for forvaltning og IKT.

Prisen retter oppmerksomheten mot prosjekter der oppdragsgiver og leverandør har gått sammen om smartere innkjøp, og deles ut til en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess.

Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena var blant de nominerte for prosjektet «Stronger together – Sterkere sammen».

Kontrakten omfatter dagligvarekjøp til barnehager og skoler/SFO.

Ubrukt potensial

Juryen skriver følgende om Toten-prosjektet:

«Stronger together – Sterkere sammen» ble satt i gang som et pilotprosjekt, der fokuset var å utnytte det ubrukte potensialet ved dagligvarekjøp på forbrukernivå i kommunen. Dette omhandlet kjøp til barnehage og skoler/SFO i kommunen, men innbefattet også alle andre av kommunens arbeidssteder som ikke omhandlet storhusholdningskjøp. Det var ønskelig at de ansatte ikke skulle bruke tiden sin på å kjøre til butikken. Ved hjelp av klare retningslinjer og nye etablerte rutiner ville en avtale om dagligvarekjøp fristille kapasiteten til de ansatte. Som heller kunne bruke tiden til å utføre oppgaver som var verdiskapende for kommunen».

Prisvinner fra Innlandet

Anskaffelsesprisen 2019 ble gitt til Elverum kommune og Betonmast Innlandet. Duoen vant prisen for kontrakten som omfatter bygging av Ydalir skole, barnehage, idrettshall og aktivitetsarena.

– Juryen har fått inn 13 svært gode prosjekter. Å bli nominert er en anerkjennelse i seg selv. Juryen vil derfor understreke at alle de tre nominerte er å betrakte som vinnere, sier juryleder Mona Stormo Andersen på direktoratets nettside.

Kommentarer til denne saken