Testet Alfa-sko landet rundt i ett år

UT PÅ TUR: I ett år har Andreas Orset testet sko og vist fram hele Norge.

UT PÅ TUR: I ett år har Andreas Orset testet sko og vist fram hele Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skoprodusenten på Hadeland merker økt pågang etter at Andreas har gått Norge rundt på oppdrag fra dem.

DEL

Andreas Orset ble for mer enn et år siden ansatt for å gå Norge på kryss og tvers. Denne helgen satte han fra seg sekken for siste gang, etter å ha gått mer enn 2100 kilometer i norsk natur.

I over ett år har Andreas Orset (24) vært landets kanskje eneste fulltidsansatte eventyrer, med den noe spesielle stillingsbeskrivelsen; gå.

Etter mer enn 300 teltdøgn og godt over 2100 kilometer til fots i norsk natur avsluttet han rett før helgen med en siste eventyrlig etappe sammen med blant annet Aleksander Gamme og vinnerne fra to ulike konkurranser i fjellheimen rundt Eidsbugarden. I løpet av 3 dager besteg gruppen to topper på over 2000 meter, og gikk i mål på fjellfestivalen Vinjerock.

− Dette har utvilsomt vært mitt livs største eventyr. Det har vært et år fylt med kontraster og et år jeg har lært utrolig mye, også om meg selv og mine grenser. Jeg tror jeg har vokst som person, og at året jeg har bak meg kommer til å sette spor i mange år framover. Kanskje resten av livet, sier en glad men litt sliten Orset i en pressemelding fra skoprodusenten Alfa på Hadeland.

Skotester og inspirator

Orset ble ansatt som eventyrer av den norske skoprodusenten Alfa, i samarbeid med Norsk friluftsliv og Visit Norway. Målet var å teste sko, og i tillegg inspirere flere nordmenn til å komme seg ut på tur og å vise fram Norge som turdestinasjon. Prosjektet har vakt internasjonal oppmerksomhet, med omtale i blant annet Lonely Planet og National Geographic, og har skapt stort engasjement i sosiale medier hvor mer enn 18 000 personer har fulgt hans opplevelser. Initiativtakeren Alfa Sko har også merket pågang internasjonalt.

I MÅL: Orset kom i mål under Vinjerock sist helg.

I MÅL: Orset kom i mål under Vinjerock sist helg. Foto:

− Andreas har gjort en strålende jobb. Ikke bare har han vist fram slående vakker natur og inspirert mange til å komme seg ut, han har også gitt Alfa uvurderlige tilbakemeldinger på våre sko, som produkttester. Det har vært en fryd å følge ham, både i sosiale medier og nå på den siste etappen, sier administrerende direktør i Alfa Sko, Pål Olimb som også gikk den siste etappen sammen med Orset.

Prosjektet har også vakt stor internasjonal oppmerksomhet som et meget oppfinnsomt PR-opplegg.

Nord-Norge en favoritt

Siden Andreas tok sine første skritt som eventyrer, fra eventyrbrua i Oslo i juni i fjor, har han vært høyt og lavt i Norge. Det har selvfølgelig vært harde dager, men mest gode dager, og blant alle opplevelsene setter Orset Nord-Norge øverst på lista.

− Det var sydenvær da jeg tok jeg meg opp fjell etter fjell på Senja. Med bålkos og teltliv på de vakre strendene, var disse dagene den definitive totalopplevelsen. Samtidig var Skamtinden på Kvaløya og Nordlysobservatoriet på Halddetoppen også noen av opplevelsene jeg aldri vil glemme, sier Orset.

Et år som har gitt mersmak

Året på tur har gitt utallige minner og gode opplevelser. Men allerede ved målgang på Vinjerock var den unge eventyreren klar på at året har gitt mersmak.

− Nå skal jeg nyte noen rolige dager, og fordøye og oppsummere alle inntrykkene. Og selv om jeg skal fullføre min masterutdannelse fra høsten av, kommer jeg til å fortsette som eventyrer – men heretter på deltid. Så de som har fulgt meg gjennom dette året blir ikke helt kvitt meg ennå, avslutter eventyreren med et smil.

Artikkeltags