Reiselivet vil lokke turistene til å bli en dag ekstra

BLE OPPDATERT PÅ SOMMER-GJØVIK: Markedssjef Heidi Gran (f.v.), Ameline Tangen Sørgen, Kristine Lundby, Lisa-Kristine Egge Solli og Runar Bekkelund fra Turistkontoret sammen med Henrik Susoft fra Sveastranda Camping.

BLE OPPDATERT PÅ SOMMER-GJØVIK: Markedssjef Heidi Gran (f.v.), Ameline Tangen Sørgen, Kristine Lundby, Lisa-Kristine Egge Solli og Runar Bekkelund fra Turistkontoret sammen med Henrik Susoft fra Sveastranda Camping. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– God informasjon om hva man kan se og oppleve i regionen, kan få overnattingsgjester til å bli en natt eller to ekstra.

DEL

Det hevder Heidi Gran, markedssjef ved Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv. Fredag inviterte hun medlemsbedriftene til en info-dag i Gjøvik, inkludert rusletur i byen og omvisning i regi av Mjøsmuseet.

– Gjøvikregionen har så mye å by på. Men gjestene må bli fortalt det! De må for eksempel bli fortalt at det finnes en dukkeutstilling på Kapp og at det er en fantastisk utstilling på Peder Balke-senteret. De må bli fortalt at Sigstad stabburskafé ved Biri kirke er åpen hver fredag, lørdag og søndag. Og de må bli fortalt at Mjøsmuseet har omvisninger på Gjøvik gård og Holmen Brænderi hver dag unntatt mandager, sier Gran.

Historiske Gjøvik

Hun blir skikkelig entusiastisk når hun snakker om alt det fine distriktet har å by på, og framhever særlig Mjøsmuseets mange tilbud. Tidligere år har de bare hatt omvisning på Gjøvik gård i helgene, men nå har de utvidet til seks dager i uka, på oppfordring fra Turistkontoret og hotellene i byen. På Eiktunet- Gjøviks tak, blir det også daglige omvisninger som starter ved Svartåsbygningen seks dager i uka. Kafeen på Eiktunet er åpen hver dag.

Stenberg friluftsmuseum på Bøverbru er ikke mye dårligere. Der er besøkende velkommen inn i husene på amtmannsgarden fem dager i uka fra onsdag til søndag. Kafeen «Ditlevines utsikt» på Stenberg holder også oppe de samme dagene.

Kunnskap gir økt besøk

Dette er bare bitte litt av det mangfoldet av opplevelser som Gjøvikregionen kan by på. Heidi Gran er opptatt av at tilreisende skal få best mulig informasjon om alle mulighetene.

– Et godt og kunnskapsrikt vertskap på overnattingsstedene vil gi fornøyde gjester, økt besøk og klingende mynt i kassa, påpeker hun begeistret.

Kun én deltaker

Oppmøtet på info-dagen fredag, ga derimot liten grunn til jubel. Vanligvis pleier det å komme 10–15 resepsjonsansatte, men denne gangen var det bare Sveastranda Camping som sendte en representant. De andre overnattingsbedriftene glimret med sitt fravær. Gran gjennomførte opplegget likevel, til glede for campingmedarbeider Henrik Susoft på Sveastranda og de ansatte ved Turistkontoret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken