For oss nordmenn blir det stadig mer populært å feriere i eget land med bil. Nå legger Innlandstrafikk til rette for at du også kan få oppleve det beste av norsk natur – med bussen.

Besøk vakker norsk natur

Frem til 14. august gir Innlandstrafikk deg nå muligheten til å besøke både Jotunheimen, Rondane, Gudbrandsdalen og Valdres med bussen fra Lom, Otta og Fagernes.

Leder for salg og marked i Innlandstrafikk, Stine Fredriksen, sier i en pressemelding at folk nå kan komme seg lettere fra storbyen med god togforbindelse og buss videre til fjellområdene på en miljøvennlig og rimelig reisemåte.

– Vi ønsker å gi folket et miljøvennlig alternativ, som også kan gi flere turmuligheter, sier hun.

Innlandstrafikk ønsker at man ikke skal måtte være avhengig av sin egen bil for å komme seg til eller fra turmålet, noe som gir deg muligheten til å se mer.

Hvor kan du reise?

Fra Lom kan du besøke nasjonalparkene, Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen. Du kan ta buss fra Lom til Juvasshytta. Da får du mulighet til å bestige Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, før bussen går tilbake. Du kommer deg også til Glittertind.

Et annet alternativ er buss fra Fagernes til Tyinkrysset. Der kan du bestille buss videre inn til Eidsbugarden og ta fergen MS Bitihorn til Torfinnsbu.

Derfra kan du gå videre til Bygdin før Valdresekspressen tar deg tilbake til Fagernes senere på dagen.


Buss fra Fagernes til Gjendesheim og Gjendebåten til Memurubu er også en mulighet. Da kan du gå den vakre turen over Besseggen til Gjendesheim.

Byen ved Rondane

Otta, som er byen ved Rondane, er utgangspunktet for å se noe av det vakreste Norge har å by på. Bestill buss fra Otta til Høvringen så kan du ta turen fra Smuksjøseter, via Peer Gynt hytta og Rondvassbu før du kommer til Spranget.

En annen variant er buss fra Otta til Mysuseter. Derfra kan du gå til Høvringen.

En enkeltbillett på alle ordinære busslinjer, driftet av Innlandstrafikk, koster kun ti kroner i hele juli. Det betyr at du kan komme deg til foten av Innlandets kjente fjelltopper og nasjonalparker for kun en tier.