Gå til sidens hovedinnhold

Reinsvoll neste salderingspost

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja så er altså tiden kommet for en nedleggelse av Reinsvoll Sykehus. I dragsuget av alle nedlagte rehabiliteringsinstitusjoner har nå turen kommet til psykiatrien, den er nemlig neste salderingspost.

Kunne vi egentlig ha ventet oss noe annet fra Sykehuset Innlandet? Somatikken er presset til det ytterste, rehabilitering skal om mulig overtas av kommunene, så da kan raseringen av psykiatrien starte. Jada, vi har fått med oss at psykiatrien skal inn i det nye sykehuset ved Mjøsbrua, men er dere sikker på at det er en god løsning? Og i tilfelle for hvem? Har dere undersøkt dette nøye? Har dere brukt energi, krefter, penger og tid på å kartlegge hva brukerne mener? Brukerne av Reinsvoll? Jeg er tilbøyelig til å tro at dere ikke har det.

Jeg tror jeg bør gjenta det de aller, aller fleste pasienter mener om Reinsvoll, nemlig at dette er et sykehus som har de fasiliteter og tilbud som skal til for å bygge opp en nedslitt kropp. Å få ledelsen i SI å forstå dette er ikke lett, de vil ikke lytte. Det kunne kanskje være en idé å låne et par «sko»?

TV 2 sender i disse dager et underholdningsprogram der man trer inn i rollen som både uteligger og fengselsinnsatt. Kanskje det ville være en idé å invitere en høytstående helsebyråkrat fra SI til et åtteukers opphold på Reinsvoll? Etter åtte uker med frisk luft og masse aktiviteter der, blir neste opphold inne i sykehuskroppen på Østfolds nye sykehus Kalnes. Da kan vi kanskje få en interessant diskusjon. Jeg avslutter dette innlegget med en oppfordring til SI om å gå i tenkeboksen å la tankene komme oss til gode.

Kommentarer til denne saken