Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringens jobb er ikke å vinke hjem til sine egne

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er vanskelig å lese en lokalavis for tiden uten å finne en sak om lokale kandidater som løftes fram til statsrådsposter. Hvor blir det av helheten for nasjonen når vi kun er opptatt av oss selv?

Regjeringsmedlemmenes hovedoppgave er å styre landet, ikke være lokale representanter for sine regioner. Regjeringen bør absolutt sikres en viss grad av geografisk fordeling, men det viktigste er at vi har flinke statsråder, ikke hvor de kommer fra.

Etter åtte år med blått styre er det mye de rødgrønne vil endre. Det er også et ønske i befolkningen om en ny retning og ny politisk kurs. Likevel er det lite å spore i den offentlige debatten om politikken. Det offentlige ordskiftet handler for tiden om regjeringskonstellasjon, eller om hvilke lokale kandidater vi vil ha.

Jeg tror neppe det spiller noen særlig rolle hvor en statsråd kommer fra. Statsråden har ansvar for et politisk felt som favner hele landet. Hvis en region kan dra ekstra nytte av statsrådens geografiske tilhørighet, så har vi virkelig et problem. Regjeringsmedlemmenes bosted skal tross alt ikke styre den nasjonale dagsorden.

Nå er det ikke lenge igjen før Støre og Vedum trolig har landet regjeringskabalen. Jeg håper vi heretter kan snu fokuset mot de politiske spørsmålene. Stortinget er landets øverste folkevalgte organ, og skal sammen med regjeringen sørge for å styre landet vårt. De skal ikke være lokalpolitiske representanter som «vinker» hjem til sine regioner.

Kommentarer til denne saken