Regjeringen legger fram nasjonale koronatiltak som vil få betydning i Vestoppland

Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse om koronasituasjonen.

Statsminister Erna Solberg og regjeringen holder koronapressekonferanse mandag ettermiddag.

DEL

Oslo kommune innfører nye tiltak mot smitte og spredning av koronaviruset og ber befolkningen begrense sosial kontakt til et minimum.

Oslo kommune anbefaler at innbyggerne i hovedstaden ikke har kontakt med flere enn ti personer i løpet av en uke. Dette tiltaket er ofte omtalt som «sosiale bobler» og er blant annet kjent fra Belgia.

Se pressekonferanse med regjeringen i toppen av saken fra klokka 16!

– Vi må få ned antall nærkontakter, sa byrådsleder Raymond Johansen da han mandag orienterte om koronasituasjonen i hovedstaden.

Kommunen viderefører alle tiltak som er innført til nå, og innfører også nye tiltak for å hindre at Oslo havner i samme situasjon som andre europeiske storbyer.

Nye tiltak

Hovedbudskapet i tiltakene er å begrense sosiale kontakt til et minimum, og dermed også vise solidaritet for dem som potensielt sett kan rammes hardest av viruset.

Byrådet innfører følgende Oslo-tiltak fra torsdag 29. oktober klokken 12:

* Påbud om munnbind inne på offentlig sted, blant annet butikker og kjøpesentre, der man ikke kan opprettholde minst 1 meter avstand.

* Påbud om munnbind inne på serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

* Stans i innslipp til utesteder klokken 22.

* Begrensning av deltakere på alle innendørs arrangementer uten fast seteplassering settes ned fra 50 til 20 personer.

* Påbud om hjemmekontor og krav om at alle arbeidsgivere skal dokumentere at de ansatte har fått beskjed om at de skal ha hjemmekontor så langt praktisk mulig.

* Antallet kontakter gjennom en uke bør ikke overstige 10 personer i sosiale sammenhenger ut over husstandsmedlemmer og barnehage- og barneskolekohorter.

Krisemøte i GJøvik

Gjøvik kommune holder møte i kriseledelsen mandag klokka 15 - en time før regjeringens pressekonferanse. Det er usikkert hvilke tiltak man vil gjøre i Gjøvik.

Søndag besluttet man å heve beredskapsnivået i skole og barnehage fra gult til rødt.

OA oppdaterer saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken