Gå til sidens hovedinnhold

Reggae-kongen kommer til Beitostølen i juni

Nå er det klart: Den norske reggae-artisten, Admiral P, kommer til Beitostølen stadion lørdag 12. juni.

– Vi gleder oss stort, skriver arrangøren av den to dagers musikkfestivalen Beitostølen Live.

Den populære artisten er født i Zambia, hvor han bodde de første 13 årene av sitt liv.

– Med norsk far og zambisk mor har han hatt en unik oppvekst og livsreise. Først som hvit norsk-afrikaner i Zambia, for deretter å flytte til et helt ukjent Norge, hvor han så norsk ut, men slettes ikke var det, heter det i pressemeldingen fra Beitostølen Live AS.

Les også

Redaktøren i NRK Innlandet: – Forstår at folk synes dette er ille

Ungdomsopprør og tilpasningsproblemer

Admiral P, som egentlig heter Philip Tom Joseph Boardman, mistet faren sin kort tid etter at familien flyttet til Norge. De første årene her i landet var preget av ungdomsopprør og tilpasningsproblemer. Men musikken kom tidlig inn i livet til unggutten. Via morens reggaeplater ble han inspirert av musikksjangerens budskap om kjærlighet og samhold.

Sammen med Selecta Daniel «Lion» startet han Norges ledende reggae sound system Jah Ark Manifest i 1999. Siden har de spredd reggaemusikk i Norge.

Les også

Jorn i Backstage: Noen ganger kan det være greit at garderobevegger ikke har ører ...

«Spinnvill», «snakke litt» og andre hits

Etter et solid knippe med hits, som «Spinnvill», «Snakke litt», «Kallenavn» og «Engel», har Admiral P etablert seg som en av Norges største soloartister. I 2015 vant han og Nico D Spellemannsprisen for årets hit «Engel». Låta har nå over 60 millioner Spotify spins, ifølge pressemeldingen.

Med en egen teft for å lage catchy og moderne sanger, har Admiral P jobbet seg opp og fram som artist på både den norske og den skandinaviske reggaescenen.

– Når han i tillegg leverer et forrykende liveshow sammen med det ni mann store bandet «The Global Citizen Band», så er det enkelt å forstå at han er blitt en av de mest ettertraktede artistene på det norske livemarkedet, konstaterer arrangøren.

Les også

Knut Anders og Ellen Andrea om minnekonserten i Gjerdrum: – Sterkt å få være med

Les også

Hedret bygda med lyshjerte og fakkeltog: – Det betyr veldig mye

Kommentarer til denne saken