(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Vi har luftambulanse på stedet nå, og redningshelikopter fra Ørlandet er på veg, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder til GD.

Like før klokka halv ett melder politiet at personen som falt er fraktet ut fra Snøhetta, og fraktes videre til St. Olavs hospital i Trondheim med redningshelikopteret.

– Skadeomfanget er ukjent, melder politiet.

Videre melder politiet at de undersøker om andre på stedet, der ulykken har skjedd, har behov for hjelp.

Politiet fikk like etter klokka 13 bekreftet at det var et turfølge på to personer, en mann og en kvinne, som var på tur. Det er kvinnen som skal ha falt ned en skrent. Mannen er ikke skadet, og ivaretas på Snøheim.


Alle nødetater varslet

Etter at meldingen gikk inn til ble alle nødetater varslet.

Han vet ikke nøyaktig hvordan terrenget er i området, men det er fjell og fjellside.

– Hovedredningssentralen har varslet alpine redningsgrupper, og politiet har varslet Oppland Røde kors i tilfelle det er behov for bakkemannskap dersom luftstyrken ikke lykkes, sier Obstfelder.

Fikk melding 10.55

Redningsleder i Hovedredningssentralen, Andreas Ingsøy, sier at personen har falt og sklidd et stykke ned en skrent, og at vedkommende skal ha vært i et turfølge med guide da vedkommende falt.

– Det er en person i et turfølge som skal ha falt ned en skrent. Det var en fra følget som varslet nødetatene, sier redningsleder Andreas Ingsøy i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Meldingen kom inn 10.55.