Redd Barna i Venezuela

Av
DEL

MeningerRedd Barna er til uvurderlig hjelp i kaoset i Venezuela. Grytidlig om morgenen går det båter over Araucaelven, fra Venezuela til Colombia. Skal barna få skolegang, må de gjøre dette.

Hva er det som skjer? Skolene i Venezuela blir ikke vedlikeholdt, lærerne får ikke lønn de kan leve av, skolene har sluttet å fungere. 5 års økonomisk nedgang gjør at folk sulter. Da er Redd Barna en viktig støtte. De gir skolemateriell, kurser lærere, tilbyr psykososial hjelp til både elever og ansatte på skolene. Redd Barna har en mobil helseklinikk som tilbyr viktig medisinsk hjelp. Situasjonen i Venezuela er uholdbar for tusenvis av mennesker. En voksen dame med høy utdannelse og full jobb får 90 kr måneden. Redd Barna gir kontanter til de mest sårbare familiene, så de kan skaffe seg mat og andre livsnødvendige varer.

Redd Barnas medarbeider Eika Moreno hjelper en del familier med å få et sted å bo i Colombia. ja, hva gjør det med dem å få tak over hodet og rent vann? Glade. Derfor er Redd Barna til uvurderlig hjelp i krisesituasjoner. Derfor engasjerer vi oss i denne organisasjonen.

Adeleide Stenseth og Åse Dahl,

Gjøvik Redd Barna.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags