49-åring fra Starum er deltaker i Kakekrigen

Øivind Rogne fra Starum er en av deltakerne i bakekonkurransen Kakekrigen. Her sammen med deltakerne Merethe Røskeland, Kristine Dommerud, Yulema Garcia og Tonje Johnsen og programleder Fridtjof Nilsen.

Øivind Rogne fra Starum er en av deltakerne i bakekonkurransen Kakekrigen. Her sammen med deltakerne Merethe Røskeland, Kristine Dommerud, Yulema Garcia og Tonje Johnsen og programleder Fridtjof Nilsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Øivind Rogne er en av deltakerne i den populære bakekonkurransen Kakekrigen, som finner sted på tv-kanalen FEM neste uke.

DEL

49-åringen fra Starum, som jobber som spesialsykepleier ved Oslo universitetssykehus, forteller at han nærmest er vokst opp på kjøkkenet og at Kakekrigen er et program han lenge har ønsket å delta i.

– Jeg har alltid vært glad i å bake. Spesielt godt husker jeg mors julebakst og kakedeiger som sto kalde i kjøleskapet. Følelsen av å være med på å skape noe på kjøkkenet trigget meg allerede som barn, forteller han.

Hektisk start

Som bakeentusiast har Rogne fulgt med på Kakekrigen siden dag en. Det å være deltaker viste seg imidlertid å være noe ganske annet enn han trodde på forhånd.

– Jeg har alltid tenkt at halvannen time er mer enn nok tid til å lage en kake, så jeg har lurt på hvorfor de ofte ikke rekker å bli ferdig. Men så står man der sjøl... Tida rant fra meg den første dagen. Det som kunne gå galt, gikk galt. Jeg gruer meg til å se første episode, ler han og forteller videre om lange og spennende dager med utfordrende oppgaver.

Norske smaker

I den første utfordringen skal deltakerne bake en hyllest til sin tv-seriefavoritt og inspireres av alt fra Frustrerte Fruer til Allsang på Grensen. Personlig foretrekker Rogne tradisjonelle, norske kaker.

– Det er viktig å ivareta kaker som en godt dynket bløtkake eller den gode, gamle kvæfjordkaka. Jeg liker smaker jeg er vokst opp med, men kan finne på å bake det meste.

– En annen ting jeg er opptatt av, er at all pynt skal være spiselig. Jeg er ikke så fan av roser og lignende på kaka, legger han til.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags