49-åringen fra Starum, som jobber som spesialsykepleier ved Oslo universitetssykehus, forteller at han nærmest er vokst opp på kjøkkenet og at Kakekrigen er et program han lenge har ønsket å delta i.

– Jeg har alltid vært glad i å bake. Spesielt godt husker jeg mors julebakst og kakedeiger som sto kalde i kjøleskapet. Følelsen av å være med på å skape noe på kjøkkenet trigget meg allerede som barn, forteller han.

Hektisk start

Som bakeentusiast har Rogne fulgt med på Kakekrigen siden dag en. Det å være deltaker viste seg imidlertid å være noe ganske annet enn han trodde på forhånd.

– Jeg har alltid tenkt at halvannen time er mer enn nok tid til å lage en kake, så jeg har lurt på hvorfor de ofte ikke rekker å bli ferdig. Men så står man der sjøl... Tida rant fra meg den første dagen. Det som kunne gå galt, gikk galt. Jeg gruer meg til å se første episode, ler han og forteller videre om lange og spennende dager med utfordrende oppgaver.

Norske smaker

I den første utfordringen skal deltakerne bake en hyllest til sin tv-seriefavoritt og inspireres av alt fra Frustrerte Fruer til Allsang på Grensen. Personlig foretrekker Rogne tradisjonelle, norske kaker.

– Det er viktig å ivareta kaker som en godt dynket bløtkake eller den gode, gamle kvæfjordkaka. Jeg liker smaker jeg er vokst opp med, men kan finne på å bake det meste.

– En annen ting jeg er opptatt av, er at all pynt skal være spiselig. Jeg er ikke så fan av roser og lignende på kaka, legger han til.