Stang ut for gjenreising av Rausteinshytta

Rausteinshytta slik den så ut før brannen - et yndet mål for skiglade totninger

Rausteinshytta slik den så ut før brannen - et yndet mål for skiglade totninger Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Byggesøknad er ennå ikke sendt.

DEL

Håpet om toddy og vaffel i solveggen på den nye Rausteinshytta ser ut til å briste denne vinteren. Byggingen er ikke i gang, byggesøknaden er heller ikke sendt.

Det populære utfartsmålet på Østre Toten brant ned til grunnen sommeren 2016 etter et lynnedslag. Orienteringslaget Toten Troll var eier av hytta. Nå er forsikringen gjort opp, og skissene for en ny og moderne hytte foreligger. Men å reise et nytt bygg i et naturreservat byr på komplikasjoner.

– Vi har hatt litt stang ut. Har blant annet gått nye runder tanke på vann og avløp. Det var rett og slett ikke lov å sette opp en utedo slik vi hadde på den forrige hytta. Løsningen må bli tett tank, og tømming ved at tråkkemaskina frakter «kloakken» ned i bygda på vinterstid, forteller Trond Flaskerud i orienteringslaget Toten Troll.

Han forteller at de har boret etter vann.

Spesifikke krav til vann og avløp har etter nøyere sondering ført til en vesentlig høyere pris på den nye hytta, i forhold til de tidligere estimatene. Konstadsspørsmålet har satt hele prosessen i knipe, sier Flaskerud.

– Vi er en liten orienteringsklubb, og amatører i en så stor byggeprosess. Det er krevende å være sikker på alle avgjørelser. Status nå er at vi jobber med finansiering. Dette må på plass før byggesøknad sendes, sier han.

Ettersom Rausteinshytta skal bygges i nærheten av et fuglereservat, vil det legge hindringer for eventuell bygging på vårparten.

Uten at endelig kontrakt er skrevet, er Landheim Bygg pekt ut som snekkerfirma for gjenreisingen av Rausteinshytta.

Artikkeltags