Nå rives burene i Fugleparken

Jakten på åpent vann
Frostrøyken driver opp av Hunnselva rundt fugleparken på Raufoss og hyller den inn i den varme gløden som den lave vintersola skaper. 
Vi er inne i utvelgelsens tid i naturen. En tid der bare den sterkeste overlever. Vannfugler som disse stokkendene, er avhengig av å finne åpent vann for å få tak i mat. De trenges sammen på de områdene der isen ikke ligger og konkurransen om maten øker. I vannet er det varmere enn i lufta og maten kan det dykkes etter. For mange av disse endene er den maten de finner i naturen ikke nok til å overleve, forbrenninga i kulda er stor. De har gjort seg avhengig av velgjørere på to bein som kommer med brød, havregryn eller andre godsaker.
Da får vi bare håpe at folk orker å ta seg en tur ut i kulda og besøke parken med litt overskytende. Sola har jo snudd og vi går lysere tider i møte på det nye året.

Jakten på åpent vann Frostrøyken driver opp av Hunnselva rundt fugleparken på Raufoss og hyller den inn i den varme gløden som den lave vintersola skaper. Vi er inne i utvelgelsens tid i naturen. En tid der bare den sterkeste overlever. Vannfugler som disse stokkendene, er avhengig av å finne åpent vann for å få tak i mat. De trenges sammen på de områdene der isen ikke ligger og konkurransen om maten øker. I vannet er det varmere enn i lufta og maten kan det dykkes etter. For mange av disse endene er den maten de finner i naturen ikke nok til å overleve, forbrenninga i kulda er stor. De har gjort seg avhengig av velgjørere på to bein som kommer med brød, havregryn eller andre godsaker. Da får vi bare håpe at folk orker å ta seg en tur ut i kulda og besøke parken med litt overskytende. Sola har jo snudd og vi går lysere tider i møte på det nye året. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fugleparken på Raufoss ble i praksis nedlagt i fjor høst, etter nye retningslinjer for hvordan en slik park skal drives. Det ville kostet sjusifret beløp å oppgradere anlegget til dyreparkstandard, slik forskriftene krevde. Dette kunne ikke Vestre Toten kommune forsvare, og innledet forhandlinger med andre parter om mulig overtakelse av driften.

Disse førte ikke fram, og det er nå ingen vei tilbake for fugleparken.

Ordfører Leif Waarum informerte i sist møte at man nå ville starte arbeidet med å rive burene i parkområdet langs elva.

  Krav om dyreparkanlegg ble spikeren i kista for Fugleparken

– Tragisk

– Tragisk! Det eneste som var å «se på» i Raufoss. Håper det lages en enorm lekeplass for barn med skjerming mot vannet! Det er virkelig en jobb som må gjøres ifra kommunen sin side for at dette skal bli en mer attraktiv plass å bo, skriver en innbygger som reagerer på Facebook.

Flere kommer med innspill til hva de idylliske områdene kan brukes til i framtida.

Gjør det til ett sted folk i alle aldre kan bruke. En fin park, med scene, for eksempel, og sommerservering, er et forslag.

Blomsterpark?

En annen foreslår å utvikle området til en blomsterpark. 

– Hvem liker vel ikke blomster. Det er vitenskapelig bevist at blomster forebygger og hjelper mot depresjon, påpeker vedkommende på Vestre Toten kommunes Facebook-side.

Den nærmere bruken av området vil bli tatt opp i reguleringsplanen for rådhusområdet, opplyser kommunen.

Artikkeltags