Det kan være krutt i 51 kilo. Mye krutt

Krutt i nevene: Trener Erik Dahlén i Raufoss Bokseklubb fikk kjenne at Camilla Johansen har krutt i hanskene da hun mandag gjorde unna de siste forberedelsene før VM-debuten              i Sør-Korea. Foto: Tor Erik Pettersen

Krutt i nevene: Trener Erik Dahlén i Raufoss Bokseklubb fikk kjenne at Camilla Johansen har krutt i hanskene da hun mandag gjorde unna de siste forberedelsene før VM-debuten i Sør-Korea. Foto: Tor Erik Pettersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det var vel derfor ikke mer enn naturlig at Camilla Johansen søkte seg til «ammunisjonsbyen» Raufoss da hun konverterte fra kickboksing til kjemping med bare nevene for to år siden.
Det har gitt resultater. Nå er 27-åringen ranket som Norges beste bokser i 51-kilosklassen, og lørdag debuterer hun i VM-sammenheng.
Jenta fra Brumunddal er Norges eneste utøver i mesterskapet, som arrangeres i Jeju i Sør-Korea.

Trenere i toppklasse

Fire dager i uka tar hun turen fra Brumunddal til Raufoss for å trene under Erik Dahlén og Rune Skibenes' kyndige ledelse.
– Erik og Rune er årsaken til at jeg valgte Raufoss. På dette nivået trenger jeg trenere som kan heve meg. De er trenere på høyt nivå, og vet hva boksing handler om, fastslår Johansen.
Hun understreker også at miljøet i Raufoss Bokseklubb er sterkt medvirkende til at hun stortrives i klubben.
– Det er en fantastisk gjeng med gutter og jenter på ulikt nivå som trener sammen. Dermed blir det også litt «lagidrett» selv om vi er individuelle utøvere, mener VM-debutanten.

Viktig trekning

Tidligere i år debuterte Camilla Johansen i mesterskapssammenheng under EM i Romania. Da var hun uheldig med trekningen, og røk ut av mesterskapet i 1. runde.
– Nivået i 51-kilosklassen er høyt, siden dette er en olympisk vektklasse. Derfor har også trekningen en del å si. Møter jeg overkommelig motstand de første rundene, kan dette gå hvor langt som helst, tror 27-åringen. Under Queens Cup i Tyskland for tre uker siden bokset hun seg til finalen. Der ble det tap mot franske Sara Ourhmoune.
– Hun tok sølv i EM, og selv om jeg tapte, viste jeg at jeg er på vei oppover og kan slå noen av verdens beste boksere, fastslår Johansen. Hun erkjenner at mange av hennes motstandere har langt bedre forutsetninger enn hun selv.

Leve av boksing

– Mange av dem jeg møter har boksingen som jobb, sier Johansen, som selv jobber 60 prosent som elektriker.
– Drømmen er selvfølgelig å kunne leve av boksingen, for å kunne utvikle meg ytterligere. Men da er jeg avhengig av å få flere sponsorer med på laget, sier hun.
Proffboksing, som norske Cecilia Brækhus utøver, er foreløpig ikke noe tema.
– Jeg har stor respekt for det Brækhus gjør, og håper hun en dag får bokse på norsk jord, sier Johansen, som likevel ikke har Brækhus som sin favoritt.
– Mitt forbilde er irske Katie Taylor, som er regjerende europa-, verdens- og olympisk mester i 60-kilosklassen, sier hun.

Sterk boksepsyke

Erik Dahlén har stor tro på sin elev, og roser Johansens mentale styrke.
– Hun har en boksepsyke som få kan vise maken til. Hun er også flink til å strukturere hverdagen, og god både på å trene, spise, hvile og restituere, er attesten fra treneren, som også er imponert over treningsiveren.
– Jeg tror ikke det er noen boksere i Norge som trener mer enn Camilla, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags