Tvillinger i knallhard uttakskamp

Tøff kamp: Anne Line Gjersem kjemper en tøff kamp med sin tvillingsøster Camilla om å representere Norge i EM og VM i kunstløp. Arkivfoto

Tøff kamp: Anne Line Gjersem kjemper en tøff kamp med sin tvillingsøster Camilla om å representere Norge i EM og VM i kunstløp. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kunstløptvillingene Anne Line og Camilla Gjersem står foran en veldig spennende uttakskamp om å bli tatt ut til EM og VM. Kampen mellom dem er helt åpen.

De to Raufoss-jentene, som begge begynte sine karrierer i Gjøvik kunstløpklubb, er Norges desidert beste kunstløpersker, og har begge levert solide konkurranser den senere tiden.

Camilla Gjersem sikret seg en femteplass i Tallinn Trophy i helgen med 135,26 poeng.

På vei til den flotte plasseringen satte hun ny personlig rekord på tekniske elementer i friløpet.

Spennende uttak

Søsteren Anne Line fikk personlig rekord i kortløpet og presterte et flott friløp i Golden Spin i Zagreb. Hun fikk 139,88 poeng og endte på 9.-plass i konkurransen der.

Nå går det mot et spennende uttak av løperne til EM og VM. Det blir hevdet at Norges Skøyteforbund skal avgjøre hvem som skal representere Norge i løpet av uken, men ingen tør tippe utfallet.

Anna Pusjkova, som er kunstløpkoordinator i skøyteforbundet, har ingen ting med uttaket å gjøre, men hun sa til Budstikka i forrige uke at kampen om den eneste norske kunstløpplassen i EM er vidåpen.

Like sterke

— Selv om nivået mellom de to søstrene er ganske likt, har Anne Line tidligere vært sterkest når det gjelder som mest, sier Pusjkova, men legger til:

– Nå tyder mye på at Camilla er mer komfortabel i konkurranser. Det er også hun som har åpnet sesongen best, bedømt ut fra resultatene, forteller Pusjkova.

Anne Line Gjersem ble den første norske kunstløpersken i et OL siden 1964 da hun deltok under OL i Sotsji sist vinter. Anne Line har også deltatt i EM og VM tidligere.

NM på hjemmebane

De to søstrene kommer til å stille mot hverandre i NM i januar. Det mesterskapet går på deres nåværende hjemmebane i Asker.
Anne Line og Camilla Gjersem bodde og gikk på skole på Raufoss i fem år, hvor deres far Petter Gjersem er fra.

Kunstløpkarrieren begynte for begge i Gjøvik kunstløpklubb. Tvillingene flyttet til Oslo da de var 12 år gamle, og deretter gikk ferden videre til Asker.

Anne Line Gjersem har de senere årene bodd og trent i Malmø i Sverige.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags