Samlet inn penger og klær til barnehjem i Tallinn

PROSJEKT TALLIN: Lærer Lena-Maria Larsen (i midten) skryter av elevene ved Raufoss videregående skole og deres innsats for barnehjemmet i Tallin.

PROSJEKT TALLIN: Lærer Lena-Maria Larsen (i midten) skryter av elevene ved Raufoss videregående skole og deres innsats for barnehjemmet i Tallin. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Inntrykkene var mange og følelsene sterke, da en gruppe elever og en lærer fra Raufoss videregående skole gjestet et barnehjem i Estland i fjor.

DEL

Besøket resulterte i «Prosjekt Tallinn». Årets elever ved vg1 Helse- og oppvekstfag og vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag har nå samlet inn 11.000 kroner til barnehjemmet Peeteli i Tallinn, som kun drives av innsamlede midler.

– Skoleelevene inviterte slekt og venner til en «tiggekveld», med underholdning, informasjon, loddsalg og kakesalg. De hadde selv skaffet 30–40 premier fra butikker i nærmiljøet, sier lærer Lene-Maria Larsen og skryter av elevenes innsats.

– Elevene har også skaffet til veie en del klær til barnehjemmet, opplyser hun. Larsen vil selv overrekke gavene på en tilstelning i Misjonskirken på Majorstua 1. april, der lederen fra barnehjemmet (Mati Sinisaar) kommer og holder foredrag. Peeteli er et kristent barnehjem, som blant annet har et nært samarbeid med Støttegruppen Gatebarna Estland ved Misjonskirken på Majorstua.

Artikkeltags