Raufoss storhall

Av
DEL

MeningerJeg tillater meg å komme med noen kommentarer til siste dagers innspill om Raufoss Storhall fra Tor Sundheim.

Sundheim spør innledningsvis om en storhall til 50 millioner kroner vil ha noe å si for folkehelsa, eller bare å fyre opp under spenninga på tribunen. Hva han mener med det siste er en gåte, men selv opplever jeg ingen spenning på tribunen på Raufoss. At en storhall vil ha noe å si for folkehelsen er det vel ingen tvil om. All fysisk aktivitet vil ha en mer eller mindre positiv utvikling på folkehelsa, dette også fotballaktivitet.

Det at barn og ungdom driver en form for fysisk aktivitet har ellers også positiv innvirkning på skolehverdagen til hver enkelt, og å få dem vekk en liten tid fra å bare sitte å surfe på mobiltelefoner.

Sundheim sier at han kan være med på å støtte breddeidretten og folkehelsa i Vestre Toten med en million kroner, men velger å være på linje med Trond Markestads spørsmål om fotballen på Raufoss sitat «Jeg føler meg på linje med professoren. Han lurer til og med på om fotballen, slik den ter seg på Raufoss, kan ha en negativ effekt på folkehelsa, dels på grunn av at overfokus på fotball hindrer mange unge fra å finne noe annet som passere bedre for dem» sitat slutt.

Fotballtreninga på Raufoss drives vel ikke på noen annen måte enn i alle andre fotballklubber i Norge. Det å antyde at overfokus på fotball medfører at uforholdsmessig mange unge ikke finner et tilbud de trives med, synes jeg er en meget tvilsom problemstilling. Jeg tror det heller er at de unge har forskjellige interesser. Noen trives med sport i forskjellige varianter, mens andre trives med aktiviteter som ikke har med sport å gjøre i det hele tatt.

En Raufoss storhall vil koste kommunen rundt 800.000 kroner per år i driftsstøtte. Som rådmannen sa i sitt innlegg på mandag så koster en idrettshall i kommunen cirka 2.500.000 kroner i årlig drift. Med den aktiviteten som kommer til å være i storhallen, så vil kommunen få en lange mindre kostnad per brukertime i Raufoss storhall enn i en annen idrettshall i kommunen. Og den vil være til bruk for breddeidretten. Elitelaget trener på dagen når barn og unge er på skolen, og på ettermiddag og kveldstid vil hallen utelukkende bli brukt til breddeidretten.

Til slutt i sitt innlegg så kommer Tor Sundheim med en så drøy påstand at den ikke kan være uimotsagt. Sundheim påstår å vite at Raufoss Fotball bruker penger til å kjøpe dyktige spillere. Hvor han har disse opplysningene fra vites ikke, men sannheten er at Raufoss Fotball ikke har brukt ei krone på kjøp av nye spillere de siste ti årene. Men å være i OBOS-ligaen betyr at spillerne har lønn.

Til slutt en liten opplysning om hva nabokommunen Gjøvik støtter Vind Idrettslag med i forbindelse med bygging av flerbrukshall til 80 millioner. Gjøvik kommune sørger for et lån på cirka 23 mill kroner hvor de dekker hele lånets avdrag og renter. Dette til ettertanke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags