Gå til sidens hovedinnhold

Raufoss ledet – men slapp inn to mål etter hjørnespark

Markus Aanesland sørget for en velfortjent ledelse ved pause, men to Åsane-scoringer tidlig i andre omgang avgjorde tirsdagens oppgjør i OBOS-ligaen.

Raufoss mistet initiativet de hadde gjennom hele første omgang og vil nok føle at de ble veldig hardt straffet; først på et tvilsomt straffespark, deretter på en markeringsfeil på hjørnespark.

Det som lå an til en glimrende Raufoss-start – med sju poeng på tre kamper – endte dessverre med sesongens første tap, etter at Åsane med dyktighet og skuespillerkunst halte ut tida og kampen i land mot slutten.

Etter en oppjaget åpningsperiode, med et par halvsjanser til begge lag, stjal Raufoss ballen høyt i banen. Markus Karlsbakk fant navnebror Aanesland som tok sikte direkte på mål, med en elegant dragning ble siste Åsane-forsvarer dratt bort, og fra spiss vinkel satte han ballen kontant på innsida av hjemmelagets keeper.

Hvilken prestasjon av den tidligere Kongsvinger-spilleren – og hvilken måte å score sitt første seriemål for Raufoss på!

Bortelaget fortsatt å stå høyt i banen og dominerte det første kvarteret. Både Sivert Westerlund og Markus Karlsbakk kom til avslutninger fra distanse – uten å skremme Åsane-keeperen ytterligere.

En feil fra Edvard Race hadde nær sendt Ryan Doghman alene med Lauvli, men en sterk jobb av Hermann Kleppa avverget situasjonen.

Beinparade

Aanesland fortsatte å være mye involvert og prøvde ved flere anledninger å finne Andreas Helmersen i luftrommet foran Åsane-målet.

På den andre sida ble det farlig når Kleppa satte fart, ofte i kombinasjoner med Haltvik og Werni.

Vel halvtimen var spilt da Westerlund brøt høyt i banen og sendte Karlsbakk på vei mot mål. Omtrent fra samme posisjon som da Aanesland scoret, la han ballen over på høyre, men denne gang var keeper Mark Jensen på plass med en god beinparade.

Åsane yppet seg litt mot slutten av omgangen, men det ble bare halvfarlig på et par dødballsituasjoner.

Omgangen ble avsluttet med en ny avslutning fra livlige Aanesland, men langt over denne gang -før Ryan Doghman gikk over ende i Raufoss' straffefelt – uten at dommeren blåste.

Høyst tvilsomt

De siste 45 minuttene åpnet med at Åsane fikk tre hjørnespark på rad, og på den siste pekte dommer på straffemerket – trolig for Marius Alms holding på Martin Ueland, men like fullt høyst tvilsomt. Sistnevnte var sikker fra 11-metersmerket.

Et nytt hjørnespark fem minutter seinere – og plutselig var kampen snudd. Ingen klarte å få tak i Bjarte Haugsdal som fikk lov å gå alene opp og heade knallhardt rett over hodet på Raufoss-keeper Lauvli.

Kamputviklingen minnet veldig om fjorårets kvalikkamp mellom de to samme lagene. Også da tok Raufoss ledelsen, men Åsane snudde til 3-1-seier.

Da Raufoss fikk summet seg litt, kom også mulighetene framover etter hvert. Karlsbakk fant dessverre ikke Aanesland på en overgang, men det var Åsane-spillerne som var frampå tærne, vant dueller og gikk på helhjertede løp – slik Raufoss gjorde det i første omgang.

Fallesyke

Etter tre bytter jaktet Raufoss utlikning. Den første som kom inn, Mathias Nygaard, brant en god skuddmulighet fra 16-metersstreken.

En annen, Tobias Hestad, var nær ved å komme alene med keeper, og like etterpå var Lauvli på alerten på Håkon Lorentzens harde skudd.

Etter at Raufoss sto etter på et hjørnespark, var Edvard Race først på ballen på et innlegg, men ballen endte ufarlig utenfor.

Men bortelaget trykket på nå, og den tredje innbytteren – Enoch Banza – tråklet seg nesten helt igjennom på høyresida, men det endte med et hjørnespark.

Akkurat som i fjorårets kvalikseier fikk Åsane-spillerne fallesyke i sluttminuttene. Etter hver eneste duell ble en Åsane-spiller liggende nede. Dette er noe Åsane kan; å ta brodden ut av en kamp de leder.

Det skjedde nesten ingenting i de siste fem minuttene av ordinær tid – og heller ikke i åtte (!) minutter tillegg.

Fakta

Åsane – Raufoss 2–1 (0–1)

Scoringer: 0–1 Markus Aanesland (8), 1–1 Martin Ueland (48 – str.), 2–1 Bjarte Haugsdal (54)

Dommer: Daniel Higraff, Brodd FK

Gult kort: Sindre Austevoll, Stian Nygard, Mark Jensen, Åsane, Even Bydal, Raufoss

Raufoss' lag: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Marius Alm, Edvard Race, Sivert Westerlund – Teodor Haltvik (Jakob Ørsahl fra 87. min.), Even Bydal, Markus Karlsbakk (Mathias Nygaard fra 64. min.)- Sander Werni (Tobias Hestad fra 70. min.), Andreas Helmersen (Enoch Banza fra 70. min.), Markus Aanesland

Kommentarer til denne saken