Gå til sidens hovedinnhold

Raufoss har planlagt tre treningskamper – men bare hvis Erna åpner opp for det

Spillerne i Raufoss og de andre toppklubbene i Norge må etterleve enda strengere smittevernregime – i håp om seriestart i mai måned.

Tirsdag etter påske skulle Raufoss etter planen seriedebutert borte mot Strømmen. Seriestarten ble i første omgang utsatt til første helga i mai.

Nå er 15. mai ny dato for OBOS-ligaen og oppgjøret mellom Strømmen og Raufoss. I så fall må lagene i gang med treningskamper om to uker.

– Vi har avtalt kamp mot Grorud lørdag 17. april. Helga etter møter vi HamKam, mens Ull/Kisa er motstander 7. mai, ei uke før den nye seriestarten – om pandemien tillater det, sier trener Christian Johnsen.

Han og Raufoss-spillerne hadde en tre dager lang påskeferie – onsdag til fredag. Ellers har de trent som vanlig. Påskeaften kom de seg også utendørs for første gang. Da var Nammo stadion snøfri, grønn og innbydende.

– Ja, det har vært godt å komme seg ut og få frisk luft, innrømmer Johnsen.

– Hvordan ser det ut nå?

– Helt ålreit. Det er noen som har vondter her og der. Bortsett fra Emile (Dadjo) og Gard (Simenstad) er alle i full trening.

Les også

Fire uker igjen til seriestart for Raufoss: – Nei, det går ikke

Det gjelder også nykommeren Mathias Nygaard, selv om dansken fortsatt befinner seg i hjemlandet. De strenge innreisebestemmelsene til Norge gjør at han må trene med 2. divisjonslaget Aarhus Fremad.

Emile (akilles) og Gard (lyske) skal nærme seg fotballtrening. Også Andreas Helmersen trener for fullt, selv om den tidligere Rosenborg-spilleren ikke er på topp fysisk ennå.

Fortsatt på leting

Det er godt nytt for Raufoss, som fortsatt mangler 2–3 spillere på en full tropp.

– Vi er på leting, men foreløpig intet nytt å melde. Vi har ikke lov til å ha spillere utenfra på trening, og det gjør ting litt vanskelig, men vi jobber med det, sier Johnsen.'

Med utsatt seriestart har han lagt inn noe mer styrketrening, og nå er det først og fremst kamptrening som mangler.

– Jeg synes spillerne har håndtert denne situasjonen bra. De kjenner helt sikkert på lysten etter å komme i gang, og fotball handler jo om å spille kamper. Vi har i alle fall hatt muligheten til å trene hele tida.

Både Raufoss og de andre topplagene i Norge har fått enda strengere koronarestriksjoner å forholde seg til.

– I tillegg til de ordinære smittevernreglene, har vi kuttet ut de daglige samlingene med felles lunsj. Også bruk av munnbind og tometersregelen er innskjerpet, sier Fredrik Greve Monsen.

Les også

Disse traff vi stolpejakt første påskedag: – Nå er vi i gang med runde nummer to

Tiltak forlenges

Raufoss har ikke spilt treningskamp siden 1–1 mot Stabæk i Storhallen 19. februar. Siden da har det vært treningskampforbud i Norge.

De nasjonale koronatiltakene som ble innført før påske strammet ytterligere inn, og første påskedag opplyste helseminister Bent Høie at tiltakene forlenges til 14. april.

Onsdag skal statsminister Erna Solberg legge fram en gjenåpningsplan for Stortinget og befolkningen onsdag. Da får vi trolig svar på om elitefotballen i Norge kan få sin planlagte serieåpning i mai.

– Jeg håper vi skal klare å åpne mange deler av samfunnet før september, men vi må ha kontroll på smitten, sa Solberg til TV 2 søndag.

Hun ville ikke love konkrete datoer.

– Så lenge vi har en pandemi og ikke er godt nok vaksinert, kan vi ikke datofeste ulike ting, sa statsministeren.

Følgende spillere er nå på kontrakt med Raufoss:

Keepere: Ole Kristian Lauvli, Rino Lund Johnsen. Utespillere: Marius Alm, Tobias Sagstuen Andersen, Sivert Westerlund (ny fra Asker), Amund Møllerhagen, Edvard Race, Emile Dadjo, Herman Kleppa (ny fra Egersund), Jacob Nyland Ørsahl (ny fra Molde), Mikkel Frankoch (ny fra HB Torshavn), Teodor Berg Haltvik (ny fra Rosenborg), Mathias Nygaard (ny fra HB Torshavn), Andreas Helmersen (ny fra Rosenborg), Nicolai Fosso Fremstad, Markus Aanesland (ny fra Kongsvinger), Even Bydal (ny fra Kongsvinger), Gard Simenstad, Sander Werni (ny fra Vålerenga), Mame Mor Ndiaye, Håvar Solbakken Befring (fra egen juniorstall)

Kommentarer til denne saken