Opp til eksamen

LYKKE TIL: Alexander Nadj fikk med seg lykkønskninger av barna på fotballskolen foran helgens debut i Raufoss-målet.

LYKKE TIL: Alexander Nadj fikk med seg lykkønskninger av barna på fotballskolen foran helgens debut i Raufoss-målet.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hele uka har Alexander Nadj (21) undervist på klubbens fotballskole. Søndag kveld skal ha opp til eksamen på Melløs stadion ettersom Rickard Claesson ble skadet på torsdagens trening.

DEL

Rickard Claesson har spilt godt i Raufoss-buret og holdt sin unge svenske kollega på benken i hele år. Torsdag ble Claesson kneskadd på trening. Dermed er det duket for Nadj i den vanskelige bortekampen mot Moss på Melløs søndag.

Alvorlig?

Rickard Claesson var uheldig på torsdagens trening. Etter en duell ble han liggende og vri seg i smerte. Hvor lenge den gode keeperen er ute er foreløpig uvisst. Men det ble hvisket om både leddbånd- og korsbåndskade. Det er dårlig nytt for Raufoss. Ettersom Claesson har vært meget god denne sesongen.

– Kneet hovnet opp og det er veldig vondt. Hva som er galt vet jeg ikke før vi får tatt MR av kneet. Jeg håper det bare er en slagskade, men har aldri vært kneskadd og vet egentlig ikke hva som er galt. Bare at det er vondt, sier Rickard Claesson.

Nadj inn

Alexander Nadj har ikke stått en eneste obligatorisk kamp for Raufoss. Kun noen ubetydelige treningskamper. I morgen vokter han buret på Melløs.

– Jo, du kan kanskje si at det er en slags eksamen. Men jeg tenker ikke slik. Jeg synes jo det er trist at Rickard ble skadet. Han har vært veldig god og han har vært kjempeflink til å backe opp meg. Det er ikke slik jeg hadde håpet jeg skulle få sjansen, men på den annen side er jo dette ofte slik livet er for keepere, sier Nadj.

Den unge svenske keeperen føler seg veldig klar for å løse oppgaven i Raufoss-målet.

– Ellers hadde jeg ikke vært her. Alle vi jo spille og når Rockard ikke kan spille er jeg beredt på å gjøre en så god jobb som mulig. Jeg kommer sikkert til å være litt nervøs før kampen. Det er jeg foran alle kamper. Når vi kommer i gang går det over, sier Nadj.

Tror på Nadj

Unggutten har på flere måter gått i Rickard Claessons fotspor. Begge kommer fra IFK Göteborg. Nadj kom dit som seksåring. Begge har vært andrekeeper etter Bengt Andersson og begge har spilt for Saudared en sesong.

Claesson er ikke det minste redd for at Nadj ikke skal mestre oppgaven.

– Alexander er en veldig sterk og god keeper. Han kommer til å gå inn og vise at han er en bra keeper. Jeg skal selvsagt være med å backe ham opp så godt jeg kan søndag, sier den svært sympatiske Rickard Claesson.

Kartlegger

Dersom Rickard Claessons skade blir av langvarig karakter vil Raufoss ut på markedet og lete etter ny keeper.

– Vi gjør ikke noe før vi får vite hva som er galt med Claessons kne. Men vi har allerede startet kartleggingen av hva som kan være aktuelt å hente inn i tilfelle skaden er alvorlig. Ikke fordi vi ikke har tillit til Alexander, men fordi vi er nødt til å ha to gode keepere i stallen, sier Tom Løkken i Raufoss IL Fotball foran søndagens oppgjør i Moss der Raufoss igjen er i en situasjon hvor de er på tjuveriraid etter uventede bortepoeng. En jobb Raufoss har mestret godt mange ganger tidligere.

PS! Det er også uvisst om Dennis Jonsson (skade), Christian Hemberg (skade), Henrik Nyhus (skade) og Kimmo Hörkkö (febersyk) kan spille mot Moss.

Artikkeltags