Kongen av Briskeby

banens gigant: Petter Senstad ruvet høyest både deffensivt og offensivt på Briskeby. Her er det HamKams Pål Kirkevold som ikke når Raufoss-kapteinen til skuldrene en gang.foto: marius mykleset

banens gigant: Petter Senstad ruvet høyest både deffensivt og offensivt på Briskeby. Her er det HamKams Pål Kirkevold som ikke når Raufoss-kapteinen til skuldrene en gang.foto: marius mykleset

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Petter Senstad var banens gigant da Raufoss ranet til seg tre poeng og tabelltopp dagen før nasjonaldagen på Briskeby.

DEL

Jeg tror dette må være en av de morsomste kampene jeg har vært med på. Seier borte mot HamKam er stort. De har liksom alltid vært storebror rundt Mjøsa og vunnet her på Briskeby de få gangene vi har møttes. Å holde nullen og slå dem nå var bare helt rått. Kongefølelse, sa Raufoss-kapteinen i en «sprudlende» garderobe etter seieren.

Den omskolerte flankespilleren har virkelig blitt en hit i midtforsvaret for Raufoss denne sesongen. I spann med Albert Cole stengte han midtforsvaret mot HamKam og påførte den falmede storheten sesongens tredje strake hjemmetap.

Atypisk Raufoss

I dag vil jeg si vi opptrådte litt atypisk Raufoss. Før har vi kanskje tapt litt på ikke å være tøffe nok. I dag tråkket vi til, og selv om HamKam både hadde stolpeskudd og noen feite sjanser, følte jeg vi hadde rimelig god kontroll bakover, sa Senstad.

Den tidligere flankespilleren har dessuten beholdt målteften. Det viste han også på Briskeby søndag. Kampen var bare et par minutter gammel da Senstad ekspederte et frispark fra Amund Sørumshagen via HamKam-målvakt Ivar Rønningen og i tverrliggeren. Returen satte samme Senstad kontakt i nettmaskene og ble matchvinner med sesongens tredje scoring.

Herlig følelse

Nå har vi slått både Gjøvik FF i cupen og HamKam i serien på under ei uke. Da må vel folk på Raufoss være fornøyde. Det skal bli herlig å gå i borgertog der i morgen, innrømmet matchvinner Senstad, som definitivt ikke ble sendt hjem fra Hamar som slakt.

Et aldri så lite ran er det derimot ingen tvil om at Raufoss sto for på Briskeby. Hjemmelaget hadde definitivt både det meste av spillet og de fleste og største sjansene. Men du kommer langt her i livet, med tæl, innsats og vilje. Det hadde Raufoss i fullt monn. Defensivt jobbet hele laget heroisk. Og da HamKam hadde løpt av seg det meste av «rådampen» midtveis i andreomgangen, kunne ikke minst Øyvind Sørum ha økt ledelsen på et par gode sjanser det siste kvarteret.

Verdt slitet

Det var verdt slitet, ingen tvil om det. Det er en deilig følelse i hele spillergruppa om dagen. Alle jobber steinhardt for hverandre, og når vi blir belønnet med tre poeng i en kamp der vi blir presset såpass hardt, er alt bare fryd og gammen, oppsummerte Petter Senstad.

Det var også midtstopperkollega Albert Cole enig i.

Vi måtte matche HamKam på innsats for å slå HamKam på Briskeby for første gang. Jeg er skikkelig glad akkurat nå, sa Albert Cole, som igjen spilte en solid kamp for Raufoss.

Petter og jeg kjenner hverandre godt. Vi har spilt sammen i ti år, er sterke og har fart. Nå er det bare for Strømsgodset å komme til Raufoss. Nå banker vi dem også, spådde en lykkelig Albert Cole foran onsdagens cupkamp i storhallen på Raufoss.

Artikkeltags