Tirsdag reiser Rocky Lekaj til Stavanger for å trene med Viking. Men trener Haug nekter å selge sin målmaskin.

Rocky Lekaj fornektet seg ikke mot Lillestrøm 2 heller. Han scoret mål nummer 14 og 15 i løpet av vårsesongens 11 kamper.

Nå vil Viking se om Rocky Lekaj er mannen som kan erstatte Veton Berisha, som forsvinner etter 13 scoringer i eliteserien. I går kveld meldte vg.no at Viking ha Lekaj på prøvespill, men at Raufoss nektet å la ham reise. Agent Knut Høibråten kalte det respektløst og skammelig av Raufoss.

Reiser i dag

Faktum er at Rocky Lekaj tirsdag setter seg på flyet til Stavanger for å trene med Viking. Det bekreftet han utenfor garderoben etter seieren over Lillestrøm 2.

– Ja, jeg reiser for å trene med dem. Jeg skal se på forholdene, sa Lekaj.

Trener Espen Haug bekreftet at Lekaj bruker sine første feriedager i Viking.

– Rocky har lov til det. Hans kontrakt går ut etter sesongen. Det er bare «bullshit» fra en dårlig rådgiver å slenge ut noe slik. Rocky reiser til Stavanger noen dager. Så kommer han hjem og spiller sesongen ferdig for oss. Rocky blir her ut sesongen. Punktum. Finale, sa trener Haug bestemt.

Spennende

Rocky Lekaj innrømmer at han er spent på hva som møter ham i Stavanger i dag.

– Viking er en stor klubb, og jeg har aldri vært i Stavanger. jeg drar dit for å se på forholdene og byen, men kommer sannsynligvis til å spille resten av sesongen for Raufoss. Så får vi se hva som skjer etter sesongen, sa Lekaj.

På spørsmål om hvorfor han reiser på besøk til Viking hvis han trolig spiller resten av sesongen for Raufoss, svarte han:

– Jeg har bare lyst til byen. Så kommer jeg tilbake. Så får vi se hva som skjer, sa han og smilte lurt.

Trener Espen Haug var krystallklar på at Lekaj ikke skal selges, men at han ikke verken vil eller kan nekte Lekaj å møte en toppklubb.

– Rocky er viktig for oss, og vi har gitt ham tilbud om ny kontrakt. Rocky er en flott gutt vi alle på Raufoss er glad i. Jeg håper han forlenger med oss, sier en offensiv Espen Haug.

Fantastisk

Da hadde han akkurat oppsummert en vårsesong uten sidestykke. Raufoss er eneste av de 88 lagene på de tre øverste nivåene som ikke har tapt, og laget leder serien med to poeng.

– Det er en fantastisk gruppe vi har, og vi har gjort en god vårsesong. Nå skal vi bli enda bedre. Vi skal jobbe knallhardt, sa Espen Haug. Han gjentok også budskapet om at ingen spillere skal selges. Noe som ville vært dumt når klubben leder opprykkstoget til 1. divisjon.

– Vi skal heller forsterke enn å selge. Jeg ser etter offensive spillere. Jeg kommer til å ha jobbe med det under ferien, sa Espen Haug.

På OAs spørsmål om Valdres FKs gode svenske, Dan Mønell er aktuell, svarte Haug slik:

– Vi har ikke pratet med Valdres FK om Mønell, men han er definitivt en spennende spiller med stort potensial, sa Espen Haug, før han tok ferie etter en fantastisk vårsesong med Raufoss på tabelltoppen.