Raufoss fant god spanjol

KLAR: Marcos Gondra Krug er klar for Raufoss.

KLAR: Marcos Gondra Krug er klar for Raufoss.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Noen timer før overgangsvinduet stengte fikk Raufoss på plass midtbanespilleren de har jaktet lenge på.

Spanske Marcos Gondra Krug (28) har spilt i klubber som Atletico Bilbao og Alavés. Nå er midtbanespilleren klar for Raufoss.

– Han er ekstremt sterk

Raufoss har i lang tid vært på jakt etter en rutinert kvalitetsspiller på sentral midtbaneplass. Like før overgangsvinduet stengte 31. mars fikk trener Espen Haug på plass en spiller klubben har stor tro på.

– Dette er en spillertype vi har vært på jakt etter i lang tid. Han er rutinert, ekstremt sterk og han har et fantastisk venstrebein. Dette var en viktig signering for oss, og en spiller som også vil tilføre oss mye duellkraft i lufta, sier trener Espen Haug.

Marcos Gondra Krug ble «utdannet» i toppklubben Atletico Bilbao. Derfra gikk ferden til Alavés, Også det en toppklubb i Spania. Derfra gikk ferden til Amurrio og Portugalete.

I 2012 flyttet han til svenske Syrianska i Allsvenskan. Der spilte han 12 kamper og scoret tre mål før han ble hentet til Moss i 2013. Han spilte to sesonger i Moss før kontrakten gikk ut etter fjorårets sesong. I fjor spilte han 26 kamper og scoret sju mål for totningenes motstander i andre serierunde.

Fikk gode råd

Fjorårets Mosse-trener, Arne Erlandsen, har vært en viktig samtalepartner for Espen Haug i jakten på Marcos Gondra Krug. Haug spilte under Erlandsen i Lillestrøm på slutten av 1990-tallet, og den avgåtte Mosse-treneren anbefalte Espen Haug å hente spanjolen han trente i Moss i fjor.

– Arne sier dette er en meget god spiller. Det så vi også da han var med oss på treningsleir i Tyrkia før påske, sier Espen Haug.

Marcos Gondra Krug reiste hjem til Bilbao etter treningsleiren i Tyrkia. Andre påskedag er han på trening i storhallen på Raufoss, og han er klar til generalprøven mot Kongsvinger 10. april.

– Marcos har trent med Atletico Bilbaos B-lag i høst og vinter. Han mangler litt fysisk med tanke på at han ikke har spilt kamper siden i fjor høst, men det kommer veldig raskt, sier Espen Haug.

To skadde snart klare

Raufoss fikk i går ettermiddag bekreftelse på at overgangen var i orden. Klubben jobber også med å finne en reservekeeper. Spillere uten klubb kan hentes selv om overgangsvinduet stengte 31. mars.

Trener Haug kan også forteller at langtidsskadde Aron Lee Jones og Alonso Sanchez Gonzalez snart er spilleklare.

– Begge trener på 90 prosent nå. Aron er med for fullt etter påske. Alonso har også med på nesten alt etter opptrening av korsbåndskaden, og det går ikke lang tid før han også helt restituert og klar for å trene for fullt, sier Espen Haug.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags