År 2362: Raufoss er Norges aller beste lag

Raufoss rykket opp til 1. divisjon i år. Hvis bare litt av VG-sportens FM-simulering blir virkelighet, kan raufossingene gå mange gode år i vente.

Raufoss rykket opp til 1. divisjon i år. Hvis bare litt av VG-sportens FM-simulering blir virkelighet, kan raufossingene gå mange gode år i vente. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Spillet Football Manager er velkjent for alle som er interessert i fotball. Football Manager (FM) er et simulatorspill som først ble lansert i 1982, og ble utgitt i flere versjoner i årene som fulgte. Spillet het først Championship Manager, men har siden 2004 hatt navnet Football Manager.

Århundrer med simulering

I spillet, som de fleste vet, er poenget å styre en fotballklubb med alle utfordringer som følger med. Det være seg spillerkjøp, trening, taktikk og lignende. Det er også mulig å simulere sesonger, det gjør det mulig å "spole" fort fram i tid.

Det er nettopp det VGs sportsredaksjon har gjort for å se hvilke resultater klubber i Norge og andre europeiske ligaer kan skimte med.

VG-sporten har den siste tiden lagt ut flere oppdateringer om hvordan denne simuleringer har gått og nå sist var simuleringen framme ved år 2362.

Storheten Raufoss

Mange vil kanskje være overrasket over at det ikke er storheter som Rosenborg, Molde eller Vålerenga som dominerer norsk fotball om 350 år.

– I Norge er det uten vil Raufoss som har vært det beste laget. Klubben har 100 seriegull på de siste 350 sesongene og har også rekord i antall poeng per sesong, sier VG-sportens journalist i en video på VG-sportens Facebook-side.

Med andre ord: Hvis virkeligheten blir noe i nærheten av denne simuleringen, har flere generasjoner med Raufoss-supportere mye å se fram til.

Artikkeltags