Gå til sidens hovedinnhold

Raufoss Fotball – hvor mye tåler de?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har fulgt med på diskusjonene på diverse plattformer og i avisene, og ikke minst diskusjonen i kommunestyret 29. oktober om Raufoss Fotball.

Hvor mye skal denne organisasjonen og alle menneskene, som bruker mesteparten av fritida si på å aktivisere 450 barn og unge, tåle av nedsnakking før de mister motivasjonen helt.

Mye har vært sagt på Facebook, men der er det liksom «godkjent» at kommentarene er drøye. Verre er det når jeg hører kommunepolitikere som nesten går «bananas» i forsøket på å snakke Raufoss Fotball ned, og overhodet ikke prøver å se nyansene og alt det gode de også gjør – til tross for en noe frynsete historie på økonomi. Den er for øvrig ikke så frynsete den heller, når jeg nå har fulgt med på diverse artikler og satt meg inn i saken/sakene. Det er mange forklaringer i forhold til eksterne faktorer som faktisk har bidratt til dette.

Nå ser det i tillegg ut til at økonomien er på rett vei, og jeg er imponert over hva som er gjort de siste to årene.

• Egenkapitalen har gått fra - 3,1 mill til + 4 millioner

• Resultatet har gått fra - 300.000 til + 600.000 – mer enn 5 mill i overskudd i «konsernet»

• Norges Fotballforbunds ga Raufoss Fotball – 18 «poeng» på økonomi i 2019 – nå gir de 87,5 – fra rød til solid gult lys

• Bygger ny hall i koronaåret 2020

• A- laget er inne blant de 25 beste i Norge, med en omsetning som er på cirka 8 millioner – cirka 45 prosent av gjennomsnittet i ligaen (HamKam og Kongsvinger har mer enn det dobbelte)

Dere som snakker ned Raufoss Fotball må heller ikke glemme at dette også går ut over alle de som tilhører Raufoss Fotball: De aktive, alle foreldre som kjører til og fra trening og kamper, alle frivillige, alle dugnadsfolk i tillegg til styret og administrasjonen som kanskje kritikken er mest rettet mot.

Det jeg ønsker å sette fokus på er at dere gjerne må kritisere når Raufoss Fotball ikke gjør tingene bra. Men dere må først sette dere inn i saken – en tur eller to på NAMMO stadion eller i hallen, gjør en jo i hvert fall mer meningsberettiget enn de som aldri har vært der. Kritikk er faktisk positivt det, hvis det kommer med den hensikt at en skal hjelpe den kritiserte til å bli bedre.

Jeg tillater meg også å nevne andre ting de gjør for samfunnet med Fredrik Greve Monsen i spissen: Integrering av både norske og utenlandske borgere, Alle med-løpet, innsamlinger til folk som trenger det, onsdagskafeen, søppelplukking langs cirka 7 mil riksveg 4 med tilstøtende veier, og så videre.

Kjære alle innbyggere i Vestre Toten kommune; jeg respekterer at ikke alle er like engasjert i fotball som meg. Men siden jeg og alle fotballelskere respekterer dere, så kan vel dere respektere at vi er fotballnerder.

Ikke la de negative kreftene bli en kraft som frivilligheten og resten av Raufoss Fotball opplever som en belastning. La de bruke all energien på å legge forholdene til rette for alle barna – og litt for A-laget.

Kommentarer til denne saken