Gå til sidens hovedinnhold

Raufoss Esport videre til Play-off i Bergen

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Raufoss Fotball sitt esport-lag, Raufoss Esport, var i aksjon i gruppespillet i Altibox Eserien torsdag kveld. ALtibox Eserien er en konkurranse mellom 20 fotballklubber i Eliteserien og OBOS-ligaen i spillet FIFA20 fra EA-sport. I høstens gruppespill møtte Raufoss; Tromsø, Kristiansund, Start og Lillestrøm. Det viste seg raskt at det var i prinsippet 4 lag som kjempet om den ene direkte plass til sluttspillet. Tromsø var ikke helt på nivå med de andre lagene. Nummer 2 og 3 i gruppen skulle videre til playoff i Bergen dagen før sluttspillet på samme plass.

For Raufoss representerte Mats Bergstrøm og Jonas Kvål (bilde). Mats var med i Eserien i våres, mens Brynegutten Jonas er ny på laget. Han er forøvrig eSeriens yngste spiller. Det var ikke så mange som hadde tro på Raufoss etter en litt dårlig opptreden på SpillExpo, men det viste seg raskt at begge gutten lå tett opptil maksnivået sitt torsdag.

Raufoss starter med seier over Tromsø, etterfulgt av en uavgjort kamp mot Kristiansund. Deretter et tap mot IK Start, og tidligere Raufoss-spiller Jusup.

Før siste kamp mot Lillestrøm ble det en liten pause, før den ble sendt live på Eurosport Norge. Raufoss behold roen! Mats vant overlegent 3-0 i sin kamp, mens Jonas kontrollerte kampen. Når Jonas i tillegg setter inn 1-0 målet i 2. omgang blir det klart at Raufoss tar seg videre til play-off i Bergen 6. og 7. desember. Kristiansund vinner gruppen foran Raufoss på 2. plass, mens Lillestrøm kaprer den siste plassen til play-off.

Begge gutta skal spille NM på lørdag på Ullevål i regi av NFF.

Kommentarer til denne saken