Raufoss-bedrift har ansatt 20 nye på et år: Styrer mot 100 millioner kroner i omsetning

FORNØYD MED VEKSTEN: – Vi er veldig fornøyde med veksten, samtidig som lønnsomheten gjerne skulle ha vært bedre. Selskapet har brukt mye ressurser på å ansette nye medarbeidere samt gjort mye utvikling, og det bærer resultatet preg av, sier Hager til Finansavisen. 

FORNØYD MED VEKSTEN: – Vi er veldig fornøyde med veksten, samtidig som lønnsomheten gjerne skulle ha vært bedre. Selskapet har brukt mye ressurser på å ansette nye medarbeidere samt gjort mye utvikling, og det bærer resultatet preg av, sier Hager til Finansavisen.  Foto:

Intek Engineering på Raufoss styrer mot en omsetning på 100 millioner kroner i år.

DEL

– Det skjer veldig mye innenfor grønn energi for tiden. På to til tre år er vi blitt verdensledende på å bygge batterifabrikker for maritim sektor, sier daglig leder Anita Hager (39) til Finansavisen.

Intek Engineering jobber med automatisering og robotisering. I fjor vår var bedriften i ferd med å ferdigstille en produksjonslinje til en helautomatisert batterifabrikk i Trondheim.

Økte omsetning med 25 prosent

I fjor økte Raufoss-bedriften omsetningen med 25 prosent til 71,5 millioner kroner, og Hager regner med omtrent samme veksttakt i år også. Resultatet før skatt endte imidlertid på 800.000 kroner, og marginen på 1,1 prosent er den dårligst bedriften har hatt siden 2014, skriver Finansavisen.

– Vi er veldig fornøyde med veksten, samtidig som lønnsomheten gjerne skulle ha vært bedre. Selskapet har brukt mye ressurser på å ansette nye medarbeidere samt gjort mye utvikling, og det bærer resultatet preg av, sier Hager.

Veksten har imidlertid fortsatt i år.

– Vi styrer mot en omsetning på rundt 100 millioner kroner i år. Vi har ansatt mange nye medarbeidere, og vi er i ferd med å utvikle produksjonslokalene med 600 kvadratmeter fra dagens 2000, sier Hager til Finansavisen.

Sliter med kvinnelig søkere

Intek Engineering startet som en familiebedrift i 1980. For et år siden hadde bedriften 30 ansatte. Nå er antallet kommet opp i 50.

– Kvinneandelen er dessverre for lav, men det er ikke så lett når samtlige søkere var menn. Når jeg beslutter å ansette noen, er det dessuten ikke kjønn som avgjør. Det vesentlige er at søkerne har rett kompetanse og passer inn i bedriften, sier Anita Hager.

Ved spørsmål fra Finansavisen om «hvilke mørke skyer hun ser i horisonten» svarer Hager følgende:

– Ingen akkurat nå. Vi har god pågang av forespørsler, både fra norske og internasjonale kunder, sier Anita Hager.

Artikkeltags