Gå til sidens hovedinnhold

– Fylkesveg 33 forbi Skreifjella blir stengt i flere dager

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har innført en sikkerhetssone på flere hundre meter på begge sider av steinraset på Fylkesveg 33 ved Skreifjella.

Det opplyser Trond Holtvedt, seksjonsleder for drift i Statens vegvesen Akershus. Han tror at vegen vil bli stengt i flere dager.

– Geologer fra vegvesenet er nå på stedet og inspiserer fjellsiden på oversiden av vegen. Hvis det er løse masser, så må de fjernes før vegen kan åpnes igjen, sier Holtvedt. Han regner med at fagfolkene trenger et par dager på seg, før de kan si når vegen kan åpnes for trafikk igjen.

I mellomtiden må trafikantene finne seg i å bruke omkjøringsvegene.

Rasstedet er der hvor Skreiafjella er på sitt bratteste og Fylkesveg 33 er på sitt smaleste. Stedet kalles «Smala» og ligger på Akershussiden av Falkentunnelen.

Steinraset gikk litt før klokka 15 onsdag. Store steiner og et tre raste ned i vegbanen, og sperret for all gjennomkjøring. Nødetater rykket ut til stedet, men det viste seg til alt hell at ingen var tatt av raset.

Operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud ved Øst politidistrikt Romerike uttalte til OA onsdag kveld at det fortsatt ligger steiner på fjellhyllene over vegen.

Bilister fra begge retninger måtte snu etter steinraset onsdag ettermiddag. Det tok relativt lang tid før raset ble skiltet, og en del bilister som kom fra Minnesund opplevde å kjøre helt til Feiring, før de ble gjort oppmerksom på at vegen var stengt.

Kommentarer til denne saken