Gå til sidens hovedinnhold

– Urimelig at våre sykehus havner i IT-fella

Artikkelen er over 4 år gammel

– Innlandet skal ikke få kostnaden etter en feilanskaffelse i regi av Helse Sør-Øst.

Det sier Ketil Kjenseth, helsepolitisk talsmann for Venstre.

Han påpeker at anskaffelsen av et radiologisystem skulle tilfalle mange sykehus, men at Innlandet sitter med belastningen etter å ha vært pilotsykehus. Som OA har omtalt har denne oppgaven vært belastende etter fagmiljøene har avdekket en rekke feil som utgjør fare for pasientsikkerheten.

Utsatt åtte ganger

Godkjennelse av systemet er utsatt åtte ganger. Sykehusdirektør i Innlandet, Alice Beathe Andersgaard, sier innføringen av det omdiskuterte røntgensystemet nå har kommet så langt at det ikke er noen veg tilbake.

– Vi må i større grad sikre at store IKT-prosjekter får med seg nok kompetanse og støtte, slik at det ikke overlates til det enkelte sykehusforetak å finne ressurser når noe ikke går etter planen, mener Kjenseth.

Høie: – Det tar nødvendigvis tid

Helseminister Høie svarer Venstre-representanten med å si at Helse Sør-Øst gjennom prosjekt Digital fornying skal etablere felles kliniske og administrative løsninger på tvers av helseforetakene.

– Målet er at dette skal understøtte trygge, effektive og helhetlige pasientforløp i Helse Sør-Øst.  Prosjektene er store og komplekse som involverer mange ulike aktører. Det tar nødvendigvis tid å gjennomføre endringer og å implementere nye løsninger, sier Høie. 

Kommentarer til denne saken