Brannvesenet advarer eiere av DAB-radio etter branntilløp

VIKTIG BESKJED: Det er trolig denne radioen som var årsaken til branntilløpet lørdag ettermiddag. Nå har brannvesenet viktig beskjed til eiere av DAB-radio av samme merke.

VIKTIG BESKJED: Det er trolig denne radioen som var årsaken til branntilløpet lørdag ettermiddag. Nå har brannvesenet viktig beskjed til eiere av DAB-radio av samme merke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var trolig en radio som var årsaken til et branntilløp i Drammen lørdag ettermiddag. Nå går Drammensregionens brannvesen ut med en viktig beskjed til eiere av samme type DAB-radio.

DEL

Drammensregionens Brannvesen IKS gikk i helgen ut med en viktig beskjed på sine Facebook-sider. Denne er myntet på eiere av DAB-radio av det samme merket, skriver Drammens Tidende.

– En DAB-radio av merke Pinell var trolig årsak til brann i Drammen lørdag ettermiddag. Ingen ble skadet. Har du en slik radio, så trenger den nytt batteri, skriver brannvesenet på Facebook.

Produsenten Pinell har oppgitt at dette kun gjelder Pinell GO/GO+ som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

– Her er den særeste og villeste ideen velkommen 

I sin Facebook-melding lenker brannvesenet videre til merket Pinell som i en melding skriver om tilbakekalling av Pinell GO og Pinell GO+ (ekstern lenke).

Her kommer det fram at de har oppdaget en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+-radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

Tilbakekaller produktet

– Kundesikkerhet er øverste prioritet for Pinell, og vi har derfor frivillig besluttet å tilbakekalle produktet. Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri, skrev Pinell of Norway på det aktuelle tidspunktet.

Det er altså radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015 denne beskjeden gjelder – og det er disse som ble tilbakekalt. Radioer som er solgt utenfor dette tidsrommet er dermed ikke rammet av produksjonsfeilen, og kan brukes som før.

TRYGG VERSJON: Pinell tilbakekalte radioer av typen GO/GO+ som var solgt fra mai 2013 til september 2015 - på grunn av en produksjonsfeil i batteriet. De som er solgt senere skal være trygge, slik som denne som er merket med «2016 Battery».

TRYGG VERSJON: Pinell tilbakekalte radioer av typen GO/GO+ som var solgt fra mai 2013 til september 2015 - på grunn av en produksjonsfeil i batteriet. De som er solgt senere skal være trygge, slik som denne som er merket med «2016 Battery». Foto:

– Tilbakekallingen og returprogrammet omfatter bare modellene Pinell GO og GO+. Vi beklager ulempene dette medfører våre kunder, skriver de videre.

– Det er den feteste jobben man kan ha 

Artikkeltags