Gå til sidens hovedinnhold

500 skal være med på rekordstor quiz – og det er plass til flere

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag skal Campus Arena på Gjøvik for første gang være åsted for Gjøvikquizen.

Norges største quiz

Fredag meldte det seg på tre lag fra Drammen og da var det 125 lag påmeldt til årets storquiz på Gjøvik. Det er rekord, det er en solid rekord. Vi snakker norgesrekord. Vi vet ingenting om det er verdensrekord. Og allerede her må vi gjøre oppmerksom på at det fortsatt er mulig å bli med.

– Vi hadde vel trodd det skulle bli enda flere, sier arrangør og quizmaster Bent Spernes.

Det som begynte som en liten samling av venner og kjente i 2003 vokste seg fort digert, og det uten at arrangørene har markedsført seg noe særlig. tidligere deltakere fikk med seg nye og så vokste de raskt til å fylle hele Gjøvikhallen.

– Der klarte vi å presse inn 100 lag, og da var det trangt, sier arrangør og quizmaster Anders Solberg.

Alltid fullt

Årets quiz er den 22 i rekken, for noen år hadde de to i året. Dette er den eneste i år og for aller første gang på Campus arena på Kallerud. For de ambisiøse quiz-arrangørene ble Gjøviks storstue rett og slett i minste laget etter hvert.

– De 100 plassene til lag ble fylt opp med en gang og var man ikke tidlig ute fikk man ikke være med, sier Solberg.

– Nå har vi plass til alle som vil, legger han til.

Han har beregnet at gulvplassen i idrettshallen kan gi rom for 600 lag og det er ikke å legge skjul på at ambisjonene til de tre arrangørene ligger oppimot der.

– Ja, vi satser på at det fylles opp tidlig neste år, sier tredje arrangør og quizmaster Allan Granum.

Bare å møte opp

Siden de har så god plass i år er det faktisk mulig å melde seg på ved å møte opp lørdag. Det settes fram ekstra bord til lag som vil prøve seg. Lagene skal bestå av maksimalt fire personer, med det er selvfølgelig anledning til å være færre.

– En kan stille alene, men det blir nok mer artig om en er flere på laget, sier Spernes.

Arrangørene er litt spent foran quizen, siden de er på plass et helt nytt sted. Det er mye som skal stemme, for eksempel all teknikken med lyd og bilde.

– Vi skal ha to store projektorer midt i rommet og lerret i hver ende. Dessuten skal det henges opp flere 80 tommers TV-er, sier Spernes.

Mye informasjon rundt spørsmålene i quizen formidles nemlig gjennom bilde på skjermene, så dette er vesentlig at alle deltakerne får se.

– Vi hadde litt problemer de første årene i Gjøvikhallen med at noen så litt dårlig, men vi tror dette skal gå bra her, sier Granum.

Rundt 500

Det kommer som nevnt deltakere fra slike eksotiske steder som for eksempel Drammen. Flere lag fra Oslo og deltakere fra Bergen og Trondheim har også meldt fra om anløp. Og den som er kjapp i hoderegning vil kunne finne ut at de 125 påmeldte lagene (per 10.30 fredag), om de har fire på hvert lag, utgjør cirka 500 deltakere.

Arrangørene har sørget for både mat- og drikkeservering.

Kommentarer til denne saken