Pussige betraktninger om Gjøvikbanen

Av
DEL

Meninger!Frode Paulsen har noen synspunkter og spørsmål omkring Gjøvikbanen som jeg kort vil kommentere. Essensen i leserbrevet i OA 16. august er at han tillegger Gjøvik Arbeiderparti og for så vidt også Oppland Arbeiderparti skyld for at vi ikke har en mer modernisert Gjøvikbane. Det synes jeg er pussig med bakgrunn i fakta og hvem det er som bestemmer over jernbaneutviklingen i Norge. Paulsen spør: Hvem har styrt i Gjøvik omtrent like lenge som Gjøvikbanen har vært her og dermed «fått oss opp i dette uføret»? Dermed gjøres det en «elegant» kopling til Gjøvik Arbeiderparti som en av de hovedansvarlige. Dette minner veldig om de bevisene som Jeppe på Bjerget framførte rundt at Nille måtte være en stein, Når en stein ikke kunne flyte og heller ikke Nille, så måtte Nille være en stein, var Jeppes resonnement.

For å slå det fast. Gjøvik Arbeiderparti har i alle år – sammen med alle andre partier i Oppland tror jeg – arbeidet systematisk og lenge med å få prioritert skikkelige utbedringer for Gjøvikbanen. Kortversjonen er at vi ikke har lyktes veldig godt, men noe har heldigvis skjedd den siste tida med nye togsett og tiltak for å få til timesavganger. Heller ikke det ville skjedd uten betydelig lokalpolitisk innsats og særlig gjennom Stor-Oslo Nord-samarbeidet der alle kommuner langs banen sammen har jobbet med systematisk påvirkning gjennom flere år. Beslutningene om jernbanesatsing – eller mangelen på slik vil jeg si – har i alle år hatt adressaten storting og regjering.

Derfor blir det å rette baker for smed å peke på Gjøvik Arbeiderparti som syndebukk i dette. Det blir rett og slett en usaklig pussighet.

Bjørn Iddberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags