Gå til sidens hovedinnhold

Prosjektteateret videre til Det norske teateret

Artikkelen er over 2 år gammel

Prosjektteateret fra Gjøvik er valgt ut til å representere innlandet når Det norske teateret inviterer til teaterfestivalen "Den unge scene" til helgen.

Innsendt

Forestillingen de har gått videre med til nasjonal festival heter «Carte blanche» og er laget av ungdommene selv og tar for seg emner som grenser og respekt.

Prosjektteateret er en teatergruppe som består av ungdom i alderen 15-19 år. Våre deltagere går på til sammen 4 forskjellige skoler i Gjøvik/ Toten distriktet. Vi har stort fokus på å skape trygge rammer for alle og at alle skal være deltagende i den skapende prosessen. Det siste leder til mange spennende, utfordrende og ikke minst morsomme diskusjoner om alle livets fasetter. På våre øvinger er det alltid mulig å få seg en god latter, en diskusjon eller en god klem. Vårt mål er å lage godt teater av og med ungdom. Hos oss møtes både voksne og ungdommer i fellesskap for å dyrke vår felles interesse: teater.

Carte blanche

De ønsket denne gangen å få lage noe som vi eide helt selv, ett uttrykk for våre egne tanker og holdninger. Derfor har de har laget en Collage over temaene grenser og respekt, med et ønske om at man kan både utfordre deg litt og at du lar deg berøre. Forestillingen berører spørsmål som; Er det slik i dag at vi alle kan mene hva vi vil? Kan man si det høyt? Er det innafor om man går på tvers av det som er normen- har vi alle muligheter til det? Eller er man da respektløs? Hvor går egentlig grensa? Uansett skal du få en mulighet av prosjektteatret- et Carte blanche om du vil.

Som oppvarming til å spille på Det norske teateret spilles forestillingen på Friscena førstkommende tirsdag.

Kommentarer til denne saken