Gå til sidens hovedinnhold

Problematisk med moské i Hunndalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mandagens OA står det om en underskriftskampanje i Hunndalen. Moskéen som var i Gjøvik sentrum planlegges å flytte til lokaler i Hunndalen. Her er det tenkt både moské og koranskole for barn. Underskriftskampanjen viser at det er en del motstand mot dette.  

I Hunndalen bor det mange med røtter fra mange land, også muslimske. Det er både første generasjon, andre og tredje generasjons innvandrere. Å flytte moskéen til Hunndalen er derfor forståelig, men det er ikke uproblematisk.

Det er viktig med trosfrihet og religionsfrihet. Likevel mener vi islam er så tett knyttet til vold, overgrep og terror at kommunen må foreta seg noe for å sikre at det ikke utvikler seg i den retningen. Det er for eksempel mange som bor i Hunndalen som har flyktet fra et muslimsk land og som ikke ønsker å leve som muslimer. Det er også muslimer som vil fortsatt være muslimer, men ikke på samme måte som i hjemlandet. Hvordan kan kommunen sikre at disse innbyggerne ikke blir utsatt for forsøk på sosial kontroll?  

Det er viktig også for integreringen at en moské med koranskole ikke motarbeider inkluderingen i det norske samfunnet, men fungerer som et positivt supplement. Partiet De Kristne vil derfor oppfordre det muslimske samfunnet til å undervise på norsk i moskéen, både ovenfor voksne og i koranskolen for barna. Vi vil også oppfordre til å benytte en norsk oversettelse av koranen.

Hunndalen skal være et trygt og fritt lokalsamfunn, der alle kan føle seg trygge på at de har frihet til å leve sitt liv slik de selv ønsker, uten noen form for negativ sosial eller religiøs kontroll. Et lokalsamfunn der skoler og barnehager, familier og organisasjoner spiller på lag og sammen, skaper et godt oppvekstmiljø for barn og unge.

Kommentarer til denne saken