Gå til sidens hovedinnhold

Preget Flugstad Østberg får ikke gå skirenn på grunn av helseproblemer

Video: Alexander Ranum Nilsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg står over skirenn på ubestemt tid. Årsaken er problemer med helsen.

Ingvild Flugstad Østberg, som nylig ble kåret til årets idrettsnavn av Oppland Arbeiderblad, kunngjorde torsdag ettermiddag at hun på grunn av «helsemessige årsaker» ikke vil gå skirenn på en god stund.

Dette skal hun etter det OA kjenner til også ha informert sine sponsorer om tidligere på dagen.

Gjøvik-løperen, som tydelig var preget av situasjonen, ville ikke gå i detaljer rundt helsesituasjonen.

Se pressekonferansen med de andre utøverne utover torsdagen i bunnen av saken!

– Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er helsemessige årsaker, der ikke alle krav i helseattesten er innfridd. Det beste for meg er å stå over skirenn. Jeg har trent bra og er godt forberedt til sesongstart, og er i god form, og skulle helst vært på startsstreken på Beito, sa Flugstad Østberg.

På konkret spørsmål rundt hvilke krav som ikke er innfridd, ville ikke Gjøvik-løperen svare.

– Kroppen trenger tid på å komme seg på pluss-sida. Det er veldig kjedelig ikke å skulle gå skirenn de kommende ukene. Vi har et fantastisk støtteapparat og helseteam, som må være strenge. Helsen trumfer alt, sa hun videre.

– Et sammensatt problem

Ifølge NRK skal Flugstad Østberg være overtrent. Det kunne hun verken avkrefte eller bekrefte på direkte spørsmål under torsdagens pressekonferanse.

– Det er mer sammensatt enn som så, sa Gjøvik-løperen.

– Det er flere ting. Akkurat nå er jeg ikke klar for å gå skirenn.

Fakta om Ingvild Flugstad Østberg

Dette er langrennsløperen Ingvild Flugstad Østberg:

  • Navn: Ingvild Flugstad Østberg
  • Alder: 28 år (født 9. november 1990)
  • Klubb: Gjøvik
  • Meritter: OL: 2 gull (4 x 5 km stafett 2018 og lagsprint 2014), 1 sølv (sprint 2014), VM: 1 gull (lagsprint 2015), 3 sølv (15 km skiathlon, 4x5 km stafett, 30 km fristil 2019), 2 bronse (lagsprint, 10 km klassisk 2019), Verdenscupen: 16 enkeltseirer. Vant Tour de Ski forrige vinter.
  • Aktuell: Går ikke langrennsåpningen på Beitostølen eller verdenscupåpningen i Finland neste helg på grunn av helsemessige årsaker

Kilde: NTB

Flugstad Østberg skal ikke gå på Beitostølen i helga. Hun vil heller ikke gå den første verdenscuphelgen i Ruka i Finland i overgangen mellom november og desember.

– Jeg har det bra, bortsett fra at dette er veldig kjedelig. Jeg sitter ikke inne og sturer, ser i veggen og gråter. Der er jeg ikke, sa Flugstad Østberg.

Les også

Landslagslegen om Flugstad Østbergs helsesituasjon: – Helse går foran prestasjon

Ukjent tidsperspektiv

Fra podiet på Beitostølen torsdag var det mange som lurte på om Gjøvik-jenta vet hvor lenge hun vil bli ute. Det kunne hun ikke svare på.

– Jeg skulle ønske jeg visste det, sa Flugstad Østberg.

Hun sa at det var vanskelig å snakke om helsesituasjonen fordi det er veldig personlig.

– Det er derfor jeg sitter her nå, og ikke stikker av i en bil. Vi er alle forskjellige og har våre «ting». Det kan forhåpentligvis gjøre at det blir mindre skummelt å snakke om dette, sa hun.

– Vi snakker om alt

Therese Johaug møtte i likhet med Flugstad Østberg pressen på Beitostølen. Hun sa til pressen at hun følte med sin 28-årige kollega i det hun nå står oppe i.

– Først og fremst synes jeg synd på henne. Jeg skulle gjerne hatt henne med meg på startstreken på Beitostølen og i Ruka. Samtidig har hun i dialog med helseteamet funnet ut at det beste er å ikke gå konkurranse, sa Johaug, som på spørsmål fra pressen videre sa at hun og Flugstad Østberg har hatt dialog om problemene.

– Vi har vært mye sammen på høydetrening, i Aspen og nå i høst. Vi har en åpen og ærlig dialog, vi deler både frustrasjon og gladnyheter. Vi er gode lagvenninner og ikke minst gode venninner som snakker om alt, sa Johaug.

Johaug sa videre at Flugstad Østberg vil komme styrket ut av dette og slå tilbake.

Kommentarer til denne saken