I forrige uke skrev OA om elever på Gjøvik Videregående Skole som skal ha vært ruset i skoletiden. Elevrådsleder Jade Karoline Hauan ga først et intervju, men senere trakk seg, og ikke ønsket å uttale seg om saken likevel.

OA erfarer at ledelsen har vært i kontakt med elevrådslederen hvor det ble diskutert i hvilken grad hun risikerte hets om hun uttalte seg til avisen.

Supervikaren har aldri før hørt potitpodden: – Jeg hører det live nå

Problematisk

I sin siste episode av PotitPodden mener gutta det er høyst problematisk at den folkevalgte elevrådslederen trekker uttalelser, noe dem mener kommer fra irettesettelser fra ledelsen ved skolen.

– Elevrådslederen forteller slik det er, sier Timon

– De får føringer fra toppen, utbryter Knøsen

– Det blir lagt restriksjoner og lokk på, når det er åpenbart at det foregår noe. Det er på høyde med metoo, selv om det ikke er seksuelt. Det er en lyddemper på elever, sier Timon og bryter ut:

– Rektorene må for pokker tåle at sannheten kommer frem i lyset, ellers får man ikke gjort noe med det. Vi trenger en innrømmelse fra ledelsen på diverse skoler om at det foregår et problem, eller får man ikke minsket og redusert det, sier han.

– Diktatur

Knøsen reagerer i tillegg på at dette er en person som er folkevalgt på vegne av elevene, blir lagt lokk på av ledelsen.

– Si at du er leder for 1000 stykker, og når hun ikke får lov til å si sin sak, og blir lagt lokk på av ledelsen - er det et diktatur eller? Spør Knøsen.

Podkast-kameratene ytrer enighet.

Elevrådslederen ved Gjøvik sier også at det finnes forskjellige meninger og ståsted i debatten blant elevene, og at elevrådet ønsker å diskutere saken etter høstferien. Timon håper lærerne og rektorene hører og tar elevene på alvor.

– Rektoren er jo ikke ute i felt, og om han er det, så gjemmer man seg jo for han om man ruser seg. Rektorene og lærerne må stole på det dem sier, og hører på dem som er ute i felt og opplever dette her, sier Timon.

Podkasten hører du her:

Fikk du med deg disse?