(Avisa Nordland): – Det heldige oppi dette var at vi var i garasjen der brettet ladet mens dette skjedde. Hvis ikke kunne det blir storkrise.

Det sier Berg til Avisa Nordland etter at hoverboardet eksploderte hjemme hos familien på Rognan. Et hoverboard er en elektrifisert transportløsning hvor man står oppå et brett med hjul på hver ende.

Se video av eksplosjonen lenger ned!

Landet rundt

Under fanen Landet rundt ønsker vi i Oppland Arbeiderblad å gi våre lesere tilgang til noen av de beste, viktigste, mest nyttige, kuriøse og artigste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Derfor kan du finne saker fra blant annet Romerikes Blad, Nordlys, Bergensavisen eller Nettavisen.

Dette er én av dem.

For mens Berg og hans familie hadde besøk av en annen familie og oppholdt seg ute på gårdsplassen, tok hoverboardet full fyr mens det lå på lading inne i garasjen.

– Samtidig kom det flere små eksplosjoner fra batteriet. Vi fikk det raskt ut før hovedeksplosjonen kom hvor biter havnet 40–50 meter borte på nabotomta, sier han.

Det var bare flaks at ingen ble truffet av gjenstandene. Det ble også svidd et stort, svart merke i betonggulvet i garasjen. Berg forsikrer at de ladet etter forskriftene med original ladekabel rett i stikkontakt.

Sønnen på ni, som hadde fått brettet i bursdagsgave, ble ikke overraskende sønderknust som følge av at brettet ble ødelagt.

– Dette er til skrekk og advarsel til andre som eventuelt har et slikt brett om at det ikke må lades over natta for eksempel.

Brettet ble gitt i gave fra bestemor som nå er i gang med å kontakte forhandler.

– Hvis det er slik at du må sitte og se på at dette lader anbefaler jeg ingen å kjøpe det, sier han.

Det er ikke mer enn tre uker siden det begynte å brenne i en garasje i Bærum, trolig som følge av lading av batteri til hoverboard. Som følge av brannskadene på brettet kan ikke Berg se hvilket merke brettet tilhører.

Vaktkommandør ved 110 Nordland, Trond Løkås sier til AN på generell basis at man alltid må være i nærheten mens alle batterier lades, og i hvert fall ikke lade om natta.

– Det gjelder både transportløsninger som disse brettene, men også mobiler. Man bør være i nærheten slik at man kan gjøre tiltak hvis noe skulle skjer, sier han.

– Ikke engang dra på butikken?

– Nei, man bør være i nærheten.

Han sier at brannvesenet ikke har en statistikk eller oversikt over hvor ofte slike hendelser som dette oppstår.