Stor bilbeltekontroll

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

786 kjøretøy passerte gjennom en kontroll Statens vegvesen gjennomførte på Lena onsdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

14 førere ble vinket inn for ikke å bruke bilbelte, mens ni biler hadde tekniske mangler. Tre ble avskiltet på grunn av manglende forsikring, årsavgift eller tekniske mangler.

– Beltebruken har blitt bra på de store veiene, men i og nær tettsteder er det for mange som ikke bruker belte. Vi er spesielt opptatt av sikring av barn i bil, derfor kontrollerer vi i nærheten av skoler og barnehager, sier Johnny Kingswick i Statens vegvesen region øst.

Uakseptabel skrensing

En yngre bilfører som skrenset rundt på parkeringsplassen på Øverby i Gjøvik var fredag formiddag til engstelse for forbipasserende. Politiet ble av vitner gitt registreringsnummer slik at de fikk ring vedkommedne og forklart at slik kjøring er uakseptabel.

Beruset og plagsom

En beruset mann ble begjært fjernet fra privatbolig i Hov i 11-tida fredag. Politipatruljet fjernet vedkommende, opplyser politiet.

Trafikkuhell

Ingen personer ble skadet i et trafikkuhell på Fylkesveg 110 i Hunndalen fredag formiddag, men en person anmeldes for brudd på Vegtrafikkloven. Politiet opplyser at en personbil som kjørte sørover, skulle svinge av like sør for Almsfeltet, da personbilen kjørende bak ikke klarte og stanse og kjørte inn i den. Ingen av bilene kjørbare og begge trengte bilberging, og politipatrulje på stedet anmelder vedkommende fører som ikke klarte å stanse for brudd på Vegtrafikkloven.

Vinglete kjøring

Politiet ble fredag tipset om en personbil som kjørte vinglete i Gran sentrum. Politiet opplyser at fører framsto som «ruset», og vedkommende måtte bli med til lege for blodprøve. Fører samtykket i førerkortbeslag, ifølge politiet.

Artikkeltags