Har du et eller flere par sko som støver ned i et skap eller kjeller? Da vil Venstre ha tak i dem.

Lokallagene til Venstre benytter valgkampen til å trå til litt ekstra for rusavhengige i distriktet. Lørdag skal de stå på stand på Gjøvik, Raufoss, Lena og Hov, og de håper mange stikker innom dem med sko folk ikke bruker.

Storforbrukere av sko

– En del rusavhengige er storforbrukere av sko, sier ordførerkandidat Christin Guldahl Madsen og listekandidat Torbjørn Løkken i Gjøvik Venstre.

Innsamlingen gjennomføres i anledning Verdens overdosedag som er mandag.

Er nå rusfri

– Mange sliter med dårlig skotøy, som gir sår og fare for infeksjoner. Det er derfor viktig at de har sko med gode såle og at de kan veksle mellom flere par, sier Løkken.

Han har tidligere vært rusavhengig, men er nå rusfri og takler hverdagen fint med deltidsjobb og trening.

– Jobben og trening er den beste medisinen, sier Løkken.

Solide vintersko

Venstre oppfordrer folk om å ta en titt i skap og kjeller for å se om de har et par eller to til overs. Løkken sier de gjerne vil ha sko som tåler den norske høsten og vinteren, men også lettere varianter.

– Vi tar gjerne imot joggesko og fotballsko også. Flere byer har startet «gatelag» i fotball for rusavhengige. Dette er noe vi bør se på i Gjøvik også, sier Madsen og Løkken.

Møt dem med respekt

Løkken er opptatt av rusavhengige skal bli møtt med respekt, og når han nå stiller til valg for første gang, har han valgt seg Venstre fordi han synes dette partiet har de beste løsningene og den beste politikken.

– Venstre er et sentrumsparti, et grønt parti og de fører en sosialliberal politikk, sier Løkken.

Starte gatelag?

Når det gjelder Venstres politikk for å forebygge rusavhengighet og bedre tilbudet til de som er rusavhengige, sier Madsen at Gjøvik Venstre vil ha økt innsats. Partiet vil etablere flere bo- og arbeidstiltak innen grønn omsorg, etablere fire boliger for personer som har gjennomgått avrusing, samarbeide om å få ansatt en rusmedisiner i Vestoppland og starte gatelag i fotball for rusavhengige.

Tar i mot klær også

– Et trygt sted å bo og meningsfylte aktiviteter må være starten på et behandlingsløp, ikke en premie for å bli rusfri, sier Venstres Christin Guldahl Madsen.

Venstre vil også ta imot klær på stand i helga. Klærne vil bli gitt til asylmottak som har ungdommer boende.