Må prate om mye

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Meninger«Må prate om mye i tida som kommer», er OAs overskrift fredag 16. oktober 2015. Vi ser en blid og sikkert fornøyd ordfører Bjørn Iddberg i forgrunnen, og en litt forbauset, litt avventende og rolig Finn Olav Rolijordet, som nå er blitt varaordfører, noe mange av oss synes ikke er for tidlig. Denne forsida i OA fikk oss vanlige folk til å våkne, da vi riktignok har holdt oss i ro under den turbulente politikken i Gjøvik kommune den siste tiden. Nå ser det imidlertid ut til at de med makt i kommunen har stabilisert seg, og vi kan bare ønske dem lykke til i en særs viktig jobb.

Det er sikkert vi som bor på landsbygda og spesielt i ytterkantene av kommunen som er mest spent på hvordan distriktspolitikken blir drevet i kommende år. Før valget var det mange av oss som satte vår lit til Senterpartiet og Torvild Sveen i spissen. Han sa tydelig at Biristrand er et potensiale for kommunen, og selv om dugnadsånden er stor, er det ikke nok - det er kommunen som må trå til. Leser i Gjøvik Blad at det snart er byggestart for ny barnehage i Gjøvik by. Dette prosjektet er kostnadsberegnet til 51 mill. kr. Undertegnede sier det her, og gjentar hva jeg har sagt før: Jeg er glad for, og unner Gjøvik by gode skoler, med flinke og gode lærere, nok trygge barnehageplasser, Ja - et godt oppvekstmiljø for alle. Det er dette gode oppvekstmiljøet både i byen og på bygda undertegnede ønsker. Nå snakker jeg selvfølgelig om å få ny barnehage på Biristrand, da det er den kretsen jeg kjenner best til.

Takk til Hans Olav Lahlum som jeg så uttalelse fra i GD, nemlig: «Nå må Biristrand få ny barnehage». Nå for tida har vi mellom 40 og 50 barn under skolepliktig alder. Jeg håper at alle de politiske partiene i Gjøvik, nå inkludert Miljøpartiet de Grønne, ikke synes det er greit at foreldre som har sitt arbeide f.eks. i Lillehammer, hver dag tar bilen og først kjører barna x antall mil til barnehage - så til jobben - for så igjen å hente barna hjem. Dette er ikke særlig miljøvennlig.

Gjøvik kommune har i mange år tenkt feil. De har lagt ut noen tomter for å se om noen vil bygge der. Hvis det - kunne vi kanskje få en barnehage. På Biristrand har vi mange muligheter for barnehageutbyggingen. Spesielt nevner vil samfunnshuset Strandheim med tilliggende idrettsbane og andre utearealer. Da vi sist søkte som barnehage der ble den ikke godkjent på grunn av dårlig vannkvalitet. Men nå er det kommet kommunalt vann på Strandheim. En gang for alle - vi må først ha barnehage og så utbygging og vi må ha den nå!

Artikkeltags